Doamne, ce bunătate mi-a ieșit – 2 ouă, 7 dovlecei, 300g pesmet, 5-6 căței de usturoi, sare și piper..

Ingrediente:

  • 7 dovlecei
  • 300 g pesmet
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm și curățăm dovleceii, pe urmă îi dăm prin răzătoarea mare.

2. Așezăm pesmetul într-un bol.

3. Stoarcem dovleceii de sucul lăsat.

4. Așezăm dovleceii în bolul cu pesmet. Adăugăm ouăle, usturoiul zdrobit, condimentele și amestecăm foarte bine.

5. Cu ajutorul mâinilor, formăm chiftele pe care le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei, până se rumenesc frumos.

Mănânci și nu te mai poți opri! Salată de dovlecei. Usor de facut si foarte gustoasa

Salata de dovlecei este sățioasă, nutritivă și delicioasă. În anotimpul cald, e mare păcat să nu profiți de toate legumele de sezon care pot fi introduse cu ușurință în dieta sănătoasă. Cum prepari o salată de dovlecei?

Ai nevoie de:

  • -2-3 căței de usturoi
  • -1 gălbenuș
  • -ulei
  • -sare
  • -1-2 linguri muștar
  • -2-3 dovlecei mari
  • -140 g iaurt gras

Mod de preparare:

Curăță dovleceii de coajă, tăie-i în două, scobește de semințe, apoi dă pe răzătoarea mare. Într-o oală încăpătoare pune apă cu sare pe foc. Când începe să fiarbă pune dovleceii dați pe răzătoare. Lăsăm la foc potrivit până când sunt fierți, se verifică din când în când.

După ce au fiert pune în strecurătoare, dă sub un jet de apă rece și lasă să se scurgă de apă, apasându-se din când în când cu dosul unei linguri.

Între timp pregătește maioneza din gălbenuș, muștar și ulei. Toate ingredientele trebuie să fie la aceeași temperatura pentru a nu se tăia maioneza în timpul preparării. Curăță usturoiul și pisează-l.

După ce s-a scurs dovlecelul, se amestecă cu maioneza și iaurt, se condimentează cu sare după gust, se adaugă și usturoiul, se amestecă bine, după care este gata de servire.