Dîncu, întrebat ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar ataca România: ”Armata Română ar putea să facă faţă la orice agresiune”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat că mai sunt momente în care nave militare ruseşti se apropie de zona economică exclusivă a României din Marea Neagră, precizând că nu sunt incidente care ar putea să ducă la declanşarea unui conflict.
Vasile Dîncu a fost întrebat dacă navele ruseşti mai patrulează în apropierea platformelor din Marea Neagră din zona economică exclusivă a României, potrivit News.
“Există momente în care se apropie foarte mult de zona exclusivă, sunt metode prin care Rusia încearcă, alături de războiul hibrid pe care îl are în acest moment faţă de ţările din flancul estic, faţă de Europa, încearcă să creeze o stare de nelinişte, încearcă să-şi arate forţa în Marea Neagră.
Nu sunt incidente care ar putea să ducă la declanşarea unui conflict”, a explicat ministrul Apărării.
”Marea Neagră este egala Mării Baltice”
Întrebat dacă Armata Română ar face faţă în cazul unei invazii, Vasile Dîncu a răspuns:
“Armata Română face parte din NATO aşa cum vedeţi pe teritoriul României şi flancul estic a fost echilibrat foarte mult şi în partea de sud, aşa cum era partea de nord, Marea Neagră este egala Mării Baltice în acest moment.
Avem în acest moment o responsabilitate comună şi Armata Română ca parte a NATO alături de aliaţi ar putea să facă faţă la orice agresiune”.