Din pacate, avem o stire trista! E doliu urias in Romania:

E doliu in lumea artistica din Romania.

Vladimir Setran s-a stins din viata. Artistul are in palmare o serie numeroasa de expozitii in Romania si in strainatate.

Multe din lucrarile sale facand parte din colectii private in Franta, Austria, Germania, SUA, Turcia, Liban sau Marea Britanie.

Vladimir ╚śetran a murit. Un artist complex, f─âc├ónd nu numai pictur─â, dar ╚Öi grafic─â, sculptur─â, art─â monumental─â, design, tapiserie, vitralii, Vladimir Dan ┼×etran s-a n─âscut la 23 martie, 1935, ├«n comuna D─ânc─âu┼úi, l├óng─â Hotin.

Nume de referin╚Ť─â in istoria artelor plastice din Rom├ónia, Vladimir ╚śetran este pictor ┼či totodat─â a fost profesor la Catedra de Design a Universit─â┼úii Na┼úionale de Art─â Bucure┼čti; are ├«n palmares o serie numeroas─â de expozi╚Ťii ├«n Rom├ónia ╚Öi ├«n str─âin─âtate, multe din lucr─ârile sale fac├ónd parte din colec┼úii private ├«n Fran┼úa, Austria, Germania, SUA, Turcia, Liban sau Marea Britanie. Decorat cu Ordinul Meritul Cultural ┼či Ordinul Serviciul Credincios ├«n grad de cavaler, ╚śetran este totodat─â laureat al Marelui Premiu pentru Pictur─â UAP (1964) ┼či al Marelui Premiu pentru Art─â Monumental─â UAP (1984).

├Äntre anii 1949 ┼či 1953 urmeaz─â cursurile Liceului de Art─â din Cluj, clasa profesorului Constantin Ilea. Absolv─â ├«n 1964, Institutul de Arte Plastice ÔÇ×Nicolae GrigorescuÔÇŁ din Bucure┼čti, clasa profesorului Ion Mar┼čic. ├Äntre anii 1964 ┼či 2010 este cadru didactic la Academia de Arte din Bucure┼čti ┼či ├«ntemeiaz─â, ├«mpreun─â cu Ion Bitzan ┼či Paul Bortnovski, sec┼úia de design.

Vladimir ┼×etran a f─âcut parte din categoria acelor arti╚Öti cu o receptivitate deosebit─â vis-a-vis de noile tendin╚Ťe ale timpului. At├ót ├«n pictur─â, c├ót ╚Öi ├«n grafic─â sau tapiserie, artistul ╚Ötia s─â beneficieze rapid de orice schimbare de perspectiv─â ├«n domeniul mijloacelor de expresie. Vladimir ╚śetran nu a urm─ârit niciodat─â s─â ├«nc├ónte privirea ci s─â o provoace.