Dieta Ana Aslan – Elixirul tinereții. Cum a reușit să trăiască până la 92 de ani

Dieta Ana Aslan este una dintre mai sănătoase și mai ușor de urmat.
Ana Aslan se numără printre numele grele ale medicinei românești. Ea a ținut o dietă corectă și echilibrată, reușind să trăiască până la vârsta de 92 de ani.

Multă lume s-a întrebat care a fost cheia longevității Anei Aslan. Se pare că este vorba despre un regim alimentar sănătos, bine ales, care i-a permis acesteia să aibă o viață lungă și lipsită de probleme medicale importante.
Menajera Anei Aslan, Ioana Preda, a dezvăluit ce dietă ținea aceasta și cum își structura mesele.
Regimul alimentar adoptat de Ana Aslan în anii ’60 este extrem de apreciat şi în secolul 21.

Din punct de vedere al alimentatiei, o zi din viata Anei Aslan arată aşa: micul dejun, gustare, prânz. Aceasta lua prânzul maximum la ora 13:30, iar cina în intervalul 18:00 – 19:00.

Dieta Ana Aslan: Cum își structura aceasta mesele
„Întodeauna lua masa la 1:30, îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ţinută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual”, povesteşte Ioana Preda, menajera Anei Aslan, conform Antena Satelor.

Ana Aslan era obişnuită să mănânce corect şi sănătos, la ore fixe. Medic fiind, a adus această bună cuviinţă a hrănirii şi în dieta pacienţilor săi.

Totul trebuia să fie cât mai natural, trebuiau evitate alimentele din conservă.

Alimentaţia era menită să aducă în mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fără substanţe inutile. Multe legume, multe fructe şi, bineînţeles, multă mişcare. Aceasta e dieta Anei Aslan.

La capitolul carne avea un fel de clasificare: carnea de vacă, peştele, pasărea, miel/oaie, porc. Apoi recomanda ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, mai curat. Şi toate rasol! Câteodată, le prefera făcute le cuptor.

Dar oare ce altceva conținea Dieta Anei Aslan?

„Avea şi mâncăruri preferate: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor.

Şi avea şi o slăbiciune dulce: îi plăcea tortul Buturugă, făcut în casă„, afirma fosta menajeră a Anei Aslan.