Diana Șoșoacă, revoltată pentru că a fost sancționată de Senat: „E o decizie care deschide calea unei dictaturi”

Diana Șoșoacă ripostează, după ce a fost sancționată de conducerea Senatului, pentru „încălcarea demnității funcției”. Controversatul politician a criticat avertismentul scris.

„E pentru prima oară în istoria României post-decembriste când unui senator i se atrage atenția cu privire la opinii politice. Ce s-a întâmplat în cazul meu e un precedent periculos.

Această sancțiune raportat la declarații și opinii politice, pentru că încalcă dispoziții constituționale, deschide calea unei dictaturi”, a declarat Diana Șoșoacă, potrivit Digi24.

De asemenea, senatoarea a declarat că va contesta sancțiunea primită, într-un termen de 15 zile, potrivit legislației.

De ce a fost sancționată senatoarea Diana Șoșoacă

Potrivit Iuliei Scântei, președintele Comisiei Juridice, Diana Șoșoacă a avut 5 abateri de la prevederile regulamentului, ce justifică aplicarea sancțiunii.

„Majoritatea membrilor Comisiei au apreciat și susținut prin votul lor favorabil că faptele doamnei senator Iovanovici – Șoșoacă astfel cum au fost analizate în cuprinsul prezentului raport, se subscriu abaterilor disciplinare (…) prin conduita ofensatoare, comportamentul inadecvat și utilizarea termenilor injurioși și ofensatori în cadrul Senatului, Doamna senator Iovanovici-Șoșoacă încalcă deontologia parlamentară, normele de conduită, demnitatea funcției și solemnitatea activităților parlamentare desfășurate în plenul Senatului”, se arată în raportul depus la Biroul Permanent al Senatului.