Diana Șoșoacă, amendată cu 5.000 de lei în războiul cu Raed Arafat. Senatoarea l-a numit „trădător” pe șeful DSU și l-a trimis „în țara de baștină”

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost amendată cu 5.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

pentru afirmaţii discriminatorii la adresa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Într-o serie de acuzații extrem de agresive, Diana Șoșoacă i-a transmis lui Raed Arafat să se ducă în „țara sa de baștină” și l-a denumit „trădător”.

Colegiul director al CNCD a decis amendarea contravenţională a senatoarei Diana Iovanovici-Şoşoacă pentru afirmaţii discriminatorii la adresa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, se arată într-un comunicat al
instituției.
Citeste si: Soțul Dianei Șoșoacă amenință cu proteste

Diana Șoșoacă: D e ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină?
Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 12 ianuarie 2022, a adoptat următoarea hotărâre:

„Afirmaţiile: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, arată CNCD în comunicatul de miercuri.
Prin urmare, CNCD a luat decizia de a o sancţiona pe Diana Sosoaca, autorul declaraţiilor de mai sus, cu amendă contravenţională de 5.000 de lei.

Alte afirmații discriminatorii la adresa lui Raed Arafat
Hotărârea a fost adoptată cu majoritate de voturi (8 „pentru” şi unul împotrivă). „Votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale”, se precizează în comunicatul CNCD.

Instituția a mai decis ca, tot pentru afirmaţii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat, Mihail Neamţu să fie sancţionat cu avertisment contravenţional, hotărârea fiind adoptată cu unanimitate de voturi.

„Afirmaţiile: ‘vorbeşti română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine’, ‘mă simt reprezentat ca român de cel care vorbeşte corect română’, ‘sper că ştii limba română corect, este totuşi o condiţie pentru a fi român’ constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000”, a mai decis CNCD.