DEZASTRU pentru Putin! Vestea a venit în urmă cu puțin timp!

Publicația rusă Readovka a publicat un raport al Ministerului Apărării de la Kremlin care arată că numărul victimelor din

rândul armatei ruseşti în războiul din Ucraina este mult mai mare decât cel anunţat oficial, apoi a şters informaţia de pe site.

Pierderile reale ale Rusiei în Ucraina ar fi de peste 13.000 de soldați, în vreme ce alți 7.000 sunt dați dispăruți.

De asemenea, pe crucișătorul Moskva și-ar fi pierdut viața 116 militari, iar alți peste 100 dați dispăruți.

Raportul aparţine Ministerului Apărării de la Moscova şi a fost publicat, probabil din greşeală, de Readovka, un organ de

propagandă rusesc, care apoi a şters informaţia de pe site şi a susţinut că i-a fost atacat contul și postarea a fost
făcută de altcineva.

Informația a fost dezvăluită de Kevin Rothrock, editor al site-ului Meduza, site critic la adresa Kremlinului și interzis

pe teritoriul Rusiei. Potrivit dezvăluirii, publicația Readovka, apropiată Kremlinului, a publicat pe o rețea socială bilanțul real al pierderilor suferite de Rusia în Ucraina, furnizat de Ministerul Apărării de la Moscova în cadrul unui briefing neoficial.

Postarea a fost ștearsă ulterior, însă a putut fi recuperată cu ajutorul serviciului de arhivare Wayback Machine.

„În cadrul unui briefing neoficial, Ministerul rus al Apărării a anunțat date despre pierderile suferite în timpul operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei. Pierderile ireversibile ale părții ruse se ridică la 13.414 soldați.

Alți circa 7.000 sunt dați dispăruți.

De asemenea, a fost anunțat și bilanțul pentru crucișătorul Moskva: au fost confirmați 116 morți și peste 100 de oameni

sunt dați dispăruți”, se arată în mesajul despre care editorul Meduza afirmă că a fost postat de Readovka pe rețeaua VKontakte, șters și recuperat ulterior de jurnalist, conform Digi 24.

Mesajul mai precizează că bilanțul exact al victimelor este greu de făcut, din cauza intensității luptelor și a imposibilității de a avea acces la trupurile rămase pe câmpul de luptă.

Postarea nu se mai găsește acum pe pagina VKontakte a publicației Readovka, în schimb a apărut o dezmințire din partea acesteia. Publicația susține că i-a fost atacat contul și altcineva a făcut postarea respectivă, motiv pentru care a fost ștearsă. Totuși, când face referire la postarea ștearsă, Readovka scrie că ea ar fi conținut un bilanț de „3 milioane de morți”.