Decizia impusă de Raed Arafat a fost declarată ilegală. Instanța a decis!

Decizia impusă de Raed Arafat a fost declarată ilegală. Instanța a decis în privința carantina de trei zile impusă de șeful DSU pentru Timișoară.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul final!

În perioada 22-24 martie, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a carantinat temporar Timișoara și patru comune periurbane, după ce propunerea de prelungire a măsurii de carantină nu a trecut de votul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Decizia impusă de Raed Arafat a fost declarată ilegală
După expirarea celor trei zile, măsura de carantinare a fost prelungită cu încă o săptămână, de data aceasta cu acceptul autorităților locale, astfel că Timișoara și comunele Giroc, Moșnița Nouă, Ghiroda și Dumbrăvița au stat, în total, 24 de zile în carantină.

Ordinul semnat de Raed Arafat arată că decizia a fost luată în baza art. 7, indice 1, al OUG 11/2020, ordonanță aprobată prin Legea 20/2020, care spune că „pentru situațiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică se împuternicește secretarul de stat, șef al DSU (…) să dispună prin ordin orice măsuri necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor, inclusiv stabilirea unor zone de carantină”.