De la 1 iunie, incep verificarile! Anunt de ultim moment al lui Raed Arafat!

Seful DSU, Raed Arafat, a precizat cine va trebui să verifice la un eveniment dacă participantii sunt deja imunizati cu vaccinul anti-COVID-19.

Conform hotararii de Guvern ce prevede noile masuri de relaxare ce vor intra in vigoare din data de 1 iunie 2021, s-a stabilit faptul ca evenimentele private vor putea fi organizate fara limita de persoane daca toti participantii sunt vaccinati cu ambele doze.

Iar in ceea ce priveste verificarea participantilor se face de catre organizatorii evenimentului respectiv.
Raed Arafat a facut un anunt important in privinta noilor masuri de relaxare ce vor intra in vigoare de la 1 iunie 2021

Seful DSU, Raed Arafat a precizat faptul ca de la 1 iunie, evenimentele private precum nunti, botezuri, mese festive, vor putea fi organizate cu maxim 70 de persoane daca se vor desfasura in spatiii deschise, sau cu maxim 50 de persoane in saptiile inchise, cu conditia ca rata de incidenta cumulata la 14 zile a noilor cazuri de COVID-19 sa fie mai mica

sau egala cu 3 la mia de locuitori si se respecta toate regulile de protectie. In privinta stabilirii numarului maxim de persoane participante la eveniment nu vor fi inclusi copiii mai mici de 16 ani.

„La intrare sau cine invită trebuie să se asigure că au fie pe telefon, fie hârtia care demonstrează că au fost vaccinate. În cazul unui control, dacă persoanele care se găsesc la interior nu sunt cu astfel de documente, atunci răspunde organizatorul(…)

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană”, a mentionat Raed Arafat, potrivit digi24.ro