Dan Puric s-a dezlănțuit în pandemie: Nu te joci la nivel științific cu sănătatea omului

Cunoscutul actor român și om de cultură, Dan Puric, a vorbit duminică seară la Antena 3 despre ce a însemnat pandemia de COVID-19 pentru țara noastră. Mai mult, acesta i-a criticat pe politicienii care, în această perioadă grea, s-au ocupat „mai mult de destrămarea sufletească a poporului român decât de virus”.

Dan Puric, invitat la emisiunea Subiectiv

Cunoscutul actor Dan Puric a mai vorbit duminică despre greutățile prin care au trecut românii și despre lipsa de preocupare a politicienilor cu privire la combaterea virusului COVID-19 cât mai repede în România. Mai mult, omul de cultură spune că este extrem de revoltat de modul în care a fost gestionată pandemia și de faptul că parlamentarii au preluat toate măsurile din afară, fără să se gânească dacă sunt eficiente sau nu pentru noi.

Nu te joci la nivel științific cu sănătatea omului. Acești oameni iresponsabili ne invită la ruletă rusească. Când va da bunul Dumnezeu să ieșim din imitismul ăsta: dacă face americanul, facem și noi? Dar poate americanul greșește. Noi avem oameni inteligenți în țară. Și din punct de vedere politic, și medical, și virusologic, sunt inhibați. Vă dau un exemplu din istoria medicinei: când a făcut Pasteur (n.r. – Louis Pasteur) vaccinul anti-rabic și în România s-a întâmplat un caz atipic, l-a mușcat un câine turbat de ceafă pe un cioban, acel om a murit cu vaccin cu tot.

Puric spune că Institutul Cantacuzino a fost distrus
Dan Puric mai spune că Institutul Cantacuzino a fost distrus, după ce acolo era un câmp de cercetare.

“Nenorociții ăștia au distrus Institutul Cantacuzino. Duceți-vă să faceți mâine un reportaj în Institutul Cantacuzino să vedeți ce s-a întâmplat. Acolo era un câmp de cercetare.

Credeți că ne făceam noi probleme de vaccin când eram mici? Este o necunoscută (n.r. – vaccinul anti-COVID-19). Și în fața unei necunoscute tu nu vii cu termeni siguri.

(…) Nu vi se pare suspect că de când a început pandemia, politicienii se ocupă mai mult de destrămarea sufletească a poporului român decât de virus? Eu vă dau un exemplu. De vreo trei zile au apărut niște domni rectori, care au spus: „Gata cu învățământul tradițional”. Vă dați seama ce consecințe pleacă de la această afirmație stupidă și iresponsabilă? (…)

Ce se întâmplă cu un om care nu are fundul de cultură generală? Ajunge un idiot digital?(…) Evoluția societății de acum este: ‘Fură, mamă, că fură toți’”, a mai explicat Dan Puric, duminică seară la Antena 3.