Dacian Cioloș este noul premier al României.

Politica din țara noastră a trecut în ultima vreme printr-o mulțime de schimbări radicale.

Ultimul eveniment important în acest plan este desemnarea noului premier al țării.

Astfel, președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că a decis să îl desemneze pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru.

Dacian Cioloș, reales premier
Dacian Cioloș este noul premier desemnat de către președintele Klaus Iohannis. Președintele a explicat că decizia a fost una înțeleaptă și speră că România va avea un parcurs bun de acum, sub o altă Guvernare.

Președintele USR a postat un mesaj pe rețelele de socializare imediat după ce vestea cea mare a fost făcută de președinte. Cioloș spune că este gata să îți asume guvernarea și să înceapă negocierile cu celelalte partide, precizând că este extrem de onorat de faptul că președintele a avut încredere în partidul său. Cât despre obiective, spune că principalele sunt gestionarea pandemiei, controlul asupra prețurilor mari din România, explicând că vrea să scoată țara din criză.

Dacian Cioloș provoacă deja controverse
Dacian Cioloș a mai fost premier în perioada noiembrie 2015 până în ianuarie 2017, fiind numit în fruntea unui guvern de tehnocrați susține de PSD și PNL după tragedia din clubul Colectiv.

Pe atunci, acesta a încercat, printre altele, să instaureze transparența în Guvern, lucru care i-a și reușit. Toate instituţiile şi companiile statului au fost obligate să publice cheltuielile, veniturile, contractele şi toate procedurile de achiziţii pe site-urile proprii şi pe platforma transparenta-bugetara.gov.ro.

Renumirea sa provoacă deja controverse, la nici o zi de la anunțul oficial al președintelui. George Simion, președintele AUR, i-a transmis acestuia, indirect, că nimeni nu îl va vota pentru această funcție, lucru ce nu l-a deranjat prea mult pe premierul desemnat, având încredere în responsabilitatea oamenilor.