Cutremur major în Japonia. 7,3 grade pe scara Richter

Un cutremur de 7,3 grade s-a produs în Japonia, în largul coastei Fukushima. Din primele informații se pare că seismul a

lovit prefecturile Myagi și Fukushima. Autoritățile au emis o alertă de tsunami.

Cutremur de 7,3 grade pe scara Richter în Japonia
Cutremurul a fost resimțit chiar și la Tokio. Până la acest moment nu există informații cu privire la posibile victime.

Potrivit The Jerusalem Post, o parte din capitala Tokio a rămas fără curent electric în urma producerii acestui seism major.

genția de Meteorologie din Japonia a declarat că seismul a lovit la 60 de kilometri (36 de mile) sub mare.

Regiunea unde s-a produs seismul face parte din nordul Japoniei, care a fost devastată de un cutremur major cu

magnitudinea de 9.0 și un tsunami în urmă cu 11 ani, care au provocat și topirea centralelor nucleare.

Cutremurul de miercuri a avut loc la doar câteva zile după ce zona a marcat cel de-al 11-lea an de la dezastrul din martie

2011. Agenția a emis un aviz de tsunami pentru valuri de până la un metru în anumite zone ale prefecturilor Miyagi și Fukushima.

Tokio Electric Power verifică eventuale daune la centrala nucleară Fukushima

Tokyo Electric Power Company Holdings, care operează centrala nucleară Fukushima Daiichi, care a suferit mai multe daune în urma cutremurului din 2011 și a tsunami-ului care i-a distrus sistemele de răcire, a declarat că lucrătorii verifică eventuale daune după seismul de astăzi.
Ultimul cutremur major de până acum în Japonia a avut loc în 2011, cu magnitudinea de 9.0 pe scara Richter, care a provocat și un dezastru nuclear.

Potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în ziua de 16 Martie 2022, la ora 15:35:24 (ora locală a României), s-a produs în NORTHWESTERN KASHMIR un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.2, la adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 155km N de Srinagar, 182km NE de Muzaffarabad, 196km NE de Battagram, 237km NE de Kotli, 247km E de Mingora, 261km NE de Islamabad, 270km NE de Rawalpindi, 288km N de Bhimbar.