Cutremur major în Filipine, chiar la ora de vârf. Se așteaptă replici puternice

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 s-a produs miercuri în nordul Filipinelor, după cum a anunțat Institutul Seismologic al SUA, care inițial l-a estimat la 6.8.
A fost vorba despre un cutremur de mică adâncime. Seismul s-a produs în provincia Abra, pe insula principală Luzon, la ora locală 08:43 (00:43 GMT).
Cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter
Agenția seismologică locală a avertizat că ar putea exista pagube materiale. Cutremurul a avut magnitudinea de 7,1 pe scara Richter, dar inițial a fost estimat la 6,8 pe scara Richter
Ministerul Transporturilor a anunțat că circulația cu metroul în capitala filipineză Manila a fost întreruptă la o oră de vârf.
Cutremur major în Filipine, chiar la ora de vârf. Anunțul seismologilor
În oraşul Dolores, situat în apropierea epicentrului, locuitorii speriaţi au fugit din casele lor, iar ferestrele pieţei locale au fost spulberate, a declarat pentru AFP comandantul poliţiei locale, Edwin Sergio. Acesta a adăugat că au apărut fisuri în clădirea comisariatului.
Cutremurul a fost foarte puternic, a declarat Edwin Sergio.
Spital evacuat după cutremurul din Filipine
Un spital din provincia Abra a fost evacuat după ce clădirea s-a prăbuşit parţial în urma cutremurului, nefiind raportate victime.
Oficialii anunță că încă sunt replici și că au apărut avarii la mai multe locuințe.
Cutremur major în Filipine, chiar la ora de vârf. Anunțul seismologilor
Primarul Rovelyn Villamor din oraşul Lagangilang, provincia Abra a anunțat că, până la această oră, nu au fost raportate victime.
Atenţia este concentrată pe Abra şi provinciile din apropiere. Acesta este un cutremur major. Ne aşteptăm la replici puternice, a declarat Renato Solidum, directorul agenţiei naţionale de seismologie.
Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 11 km est-sud-est de oraşul Dolores şi a avut loc la o adâncime de 10 km.
Biroul de informare publică din provincia Abra a postat fotografii pe pagina sa de Facebook care arată clădiri grav avariate, cu fisuri uriaşe.