Cutremur în România, 23 februarie 2023. Seismul, resimțit puternic de cetățeni: ”M-a trezit din somn”

Zona Olteniei din România a fost zguduită, în noaptea de miercuri spre joi, de un nou cutremur. Locuitorii din apropierea epicentrului spun că acesta s-a simțit destul de serios.

După mișcarea telurică de 4 pe Richter de miercuri, zona Olteniei s-a confruntat în ultimele ore cu un nou cutremur. Acesta a avut magnitudinea inițială de 4.1, conform informațiilor INFP.

Ce magnitudine a avut noul cutremur de joi din România
De pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) aflăm că, ulterior, seismul de noaptea trecută a fost ”retrogradat” la magnitudinea de 3.9.

Cutremurul de pe 23 Februarie 2023, unul aproape similar celui de la mijlocul săptămânii, s-a produs la ora 02:18 (ora locală a României), la adâncimea de 11 km. Inițial, specialiștii vorbeau de o adâncime de 15 km.

INFP mai anunță că acest seims s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 109 km NV de Craiova, 110 km SV de Sibiu, 145 km V de Pitești, 158 km SE de Timișoara, 178 km SE de Arad, 183 km S de Cluj-Napoca, 205 km V de Brașov, 209 km E de Belgrad, 213 km E de Zemun, 224 km NE de Nis.

Reamintim că zona Olteniei a fost zguduită și în urmă cu 24 de ore de un cutremur însemnat. Conform datelor inițiale de pe site-ul INFP, seismul din județul Gorj a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, și s-a produs la o adâncime de 15 km. Ulterior, a fost stabilizat la 4.0.

Seismul din această noapte, resimțit puternic de cetățeni: ”M-a trezit din somn”

Cele două cutremure din zona magnitudinii 4 pe Richter din această săptămână au loc la câteva zile după cele două seisme de 5,2 și 5,7 din aceeași zonă a Olteniei. Reamintim că cele de peste 5 au provocat daune la mai multe clădiri din orașele și satele județului Gorj.

În prezent nu s-au semnalat pagube materiale, însă oamenii din zonă se plâng că acest seism de 3.9 s-a resimțit destul de puternic. Iată ce mesaje au postat locuitorii din Oltenia pe site-urile de socializare.

O femeie din Târgu Jiu spune că acest seism ar fi fost unul resimțit la fel ca cele de peste 5. ”S-a simțit mai puternic decât cel de dimineața trecută, similar cu cele de peste 5”, se plângea aceasta.

”La Tg. Jiu s-a simțit destul de rău, m-a trezit din somn!” / ”L-am simtit bine și la Lupeni. Dumnezeu să ne întărească să trecem peste ele. Și să sperăm că nu mai vin altele …/ ”Și la Băile Herculane, m-a trezit din somn” / ”Și la Mătăsari s-a simțit destul de puternic” / ”La fel și la Rovinari”.