Cutremur puternic azi în România. Șeful INFP: Nu avem informații despre eventuale pagube

Un cutremur puternic a avut loc azi, joi 3 noiembrie 2022, înainte de ora 7 dimineața, în zona seismică Vrancea.

Magnitudinea seismului a fost estimată inițial la 5,5 grade, iar apoi a fost revizuită la 5,3 grade.

Șeful INFP a precizat că este un cutremur normal pentru Vrancea, unul „moderat” și că nu sunt încă informații disponibile despre eventuale pagube produse de seism.

Cutremurul de azi, 3 noiembrie, a avut loc în regiunea seismică Vrancea, a avut magnitudinea 5,3 grade și fost resimțit în Capitală și în mai multe orașe din țară.

Citeste si: Cutremur în urmă cu puțin timp. Ce magnitudine a avut

Cutremurul din zona Vrancea a avut loc la adâncimea de 140 de km și s-a produs la ora 6,50 minute.

Directorul Institutului pentru Fizica Pământului (INFP) Constantin Ionescu consideră că este un seism normal pentru regiunea Vrancea.

„Cutremurul a avut 5,2 grade, cu intensitatea în epicentru de 5 grade pe Mercali. S-a simțit în mai multe regiuni. Nu avem informații că s-ar fi produs pagube. E un seism normal pentru Vrancea, la câțiva ani aici are loc un seism de peste 5 grade”, a

declarat șeful INFP la Antena 3.

Șeful INFP: Nu sunt așteptate replici ale cutremurului din Vrancea de azi

Potrivit lui Constantin Ionescu, durata seismului nu poate fi estimată, ci depinde de locul unde se află fiecare persoană. Nu sunt așteptate replici ale cutremurului.

„Aparatele înregistrează seismul pe durate mari. Aceste cutremure din Vrancea nu au replici. Nu e ceva nou, nu e cutremur puternic pentru Vrancea, ci unul moderat.

Pentru Vrancea, un cutremur puternic este de la 7 grade in sus și produce pagube”, a mai spus directorul Institutului pentru Fizica Pământului.

Cel mai puternic cutremur din 2022

Seismul de azi fost cel mai puternic cutremur din 2022. Al doilea cutremur ca magnitudine din acest an a avut loc în luna ianuarie și avut sub 5 grade pe Richter.

„În ziua de 03.11.2022, 06:50:26 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 147.5 km”, a transmis INFP.