Cum se fierbe corect carnea de pui. Cum scapi de spumă la supă sau mâncăruri

Carnea de pui se fierbe corect și scapi de spumă imediat cu un truc foarte simplu. Orice carne de pui se poate folosi de clocotirea acesteia înainte de preparare și așa rezultă un preparat fară spumă sau gust amar din cauza spumei. În plus dă senzația că carnea de pui este mai curată prin opărire decât prin spălare.

Carnea de pui din comerț generează la prima fierbere o cantitate de spumă mare. Pe lângă faptul că este inestetică, spuma în supă sau mâncăruri nu este nici recomandată pentru a fi mâncată. Gospodinele au tot felul de trecuri pentru a scăpa de ea. Dacă unele stau cu lingura și culeg spuma generată de carnea de pui, altele au o soluție mai rapidă și ceva mai sigură.

Cum scapi de spuma dată de carnea de pui la fieberea de supă sau alte mâncăruri
Sunt tot felul de sfaturi despre fierbera corectă a cărnii de pui. Ba chiar contradicții dacă carnea se spală sau nu înainte. Recomandarea specialiștilor în nutriție este ca fiecare aliment să fie bine spălat înainte de gătire, chiar dacă a fost ambalat sau nu.

Dar asta nu vă scapă de spuma generată de carnea de pui și că tot vine vorba de acest tip de carne, unele parți din pui generează mai multă spumă.

În topul generatoarelor de spumă la supe sau mâncăruri sunt pipotele și inimele de pui. Uni consumatori sunt de părere că acestea nu sunt bine spălate și de aici apare spuma.

Explicația este de fapt că produsele deși sunt bine spălate, conțin sânge din puiul eviscerat, și de aici apare fenomenul numit spumă. Aspectul nu este deloc plăcut, iar dacă hotărâți să faceți o mâncare din pipote și inimi veți avea bătăi de cap.

Soluția. Cum scapi de spuma cărnii de pui, cum se fierbe corect și rapid
Fierberea corectă este una foarte simplă. Nutriționiștii recomandă ca orice parte din carnea de pui să fie opărită înainte de gătirea finală.