Cum să vă curățați arzătoarele de la aragaz într-un minut! Ai nevoie de doar 2 ingrediente pe care le ai deja în bucătărie!

Întâmpinați dificultăți la curățarea arzătorului pe gaz? În acest moment, nu ești singur! Mulți oameni urăsc să-și curețe arzătorul de gaz, deoarece se murdărește atât de repede. După fiecare utilizare, veți curăța timp de cel puțin cincisprezece minute.

În orice caz, cu sfaturile noastre uimitoare, nu va trebui să curățați atât de mult timp arzătoarele pe gaz. Acestea vor fi curate și vor străluci în doar 1 minut!

Cât de des vă curățați arzătoarele depinde de cât de des le folosiți (și cât de des vărsați). O regulă de bază este că dacă flacăra devine neregulată sau galbenă, ar putea fi timpul pentru o curățare profundă. În caz contrar, curățarea profundă o dată pe lună ar trebui să fie suficientă, dar întreținerea regulată (adică ștergerea scurgerilor) va face curățarea în profunzime mai ușoară.

Această metodă folosește oțet și bicarbonat de sodiu, două articole de uz casnic care sunt agenți naturali de curățare. Oțetul va ajuta la descompunerea grăsimilor, în timp ce bicarbonatul de sodiu funcționează ca un agent de curățare ușor pentru a îndepărta îngrășământul de pe alimente și reziduurile.

Iată ce veți avea nevoie:

Suport pentru oală (opțional)
Tigaie puțin adâncă
oțet alb
Apă
Sticla cu pulverizator
Bicarbonat de sodiu
Periuta de frecat sau periuta de dinti

Instrucțiuni de curățare pentru grătare

Lăsați arzătoarele să se răcească complet. Scoateți grătarele, capacele arzătorului și capetele arzătorului. Puteți utiliza un suport pentru oală pentru a face acest lucru, în cazul în care oricare dintre părțile detașabile este încă cald

Umpleți o tigaie puțin adâncă cu jumătate apă și jumătate oțet. Puneți grătarele în tigaie până când sunt complet acoperite.

Lăsați-le să stea în soluție timp de cel puțin 30 de minute.
Scoateți grătarele și clătiți-le.

Amestecați apa și bicarbonatul de sodiu pentru a crea o pastă.
Ungeți grătarele cu pastă. Lăsați-le să stea timp de 15-30 de minute.

Utilizați o perie de frecat sau o periuță de dinți pentru a îndepărta reziduurile aglomerate.
Clătiți, uscați și curățați capetele și capacele arzătorului înainte de reasamblare.