Cum i-a umilit un cerșetor din Iași pe polițiștii care l-au amendat

Un cerșetor din Iași i-a umilit pe polițiștii locali care l-au amendat pentru că nu purta mască de protecție. Bărbatul a prezentat un document care l-a scos din încurcătură în fața judecătorilor.

Alin Marius P. a fost sancționat în curtea Mitropoliei de Poliția Locală pentru nepurtarea corespunzătoare a măștii de protecție. Cerșetorul le-a explicat agenților că are scutire medicală de la a purta accesoriul în anumite momente, dar aceștia au refuzat să-l ia în seamă. Un proces finalizat la prima instanță, în Iași, ar putea constitui un precedent pentru oamenii care nu vor să poarte mască. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au anulat amenda primită de cerșetor, conform bzi.ro.

„Instanța admite în parte plângerea contravențională formulată de petentul Alin Marius P. în contradictoriu cu intimata Poliția Locală Iași. Înlocuiește amenda contravențională, în cuantum de 500 de lei, aplicată prin procesul-verbal de contravenție din 4 noiembrie 2020, cu avertisment”, au menționat judecătorii.

În acea zi, am fost sancționat contravențional de un polițist local care asigura serviciul de ordine și siguranță publică la intrarea în Catedrala Mitropolitană din cauza faptului că nu purtam regulamentar masca de protecție în scopul limitării riscurilor produse de virusul COVID-19. I-am spus agentului că sufăr de afecțiuni medicale care nu îmi permit să port masca de protecție în eventualitatea unei crize”, a precizat cerșetorul în instanță.