Cum i-a explicat Adriana Iliescu fiicei sale că a născut-o la 66 de ani: “A avut lacrimi în ochi și…”

Adriana Iliescu încă este cea mai în vârstă mamă din România! Avea 66 de ani când a adus-o pe lume pe Eliza, o fetiță perfect sănătoasă, care termină în această vară clasa a XI-a.

Adriana și fiica ei au trecut printr-un episod delicat atunci când Elizei i s-a explicat cum de a fost născută de mama ei atât de târziu și că nu își va cunoaște niciodată tatăl.

Adriana Iliescu deține încă recordul pentru cea mai bătrână mamă din România, iar Eliza este un adevărat miracol al Medicinei. Fetița care acum are 16 ani a plâns atunci când a aflat că nu a fost concepută pe cale naturală și că nu își va cunoaște niciodată tatăl.

Cum i-a explicat Adriana Iliescu fiicei sale că a născut-o la 66 de ani: “A avut lacrimi în ochi și…”Cum i-a explicat Adriana Iliescu fiicei sale că a născut-o la 66 de ani: “A avut lacrimi în ochi și…”

„Elizei i s-a explicat procedeul pas cu pas, i s-a povestit cum a evoluat în burtică, ce riscuri au existat, cum s-a născut. I s-a spus și că au existat riscuri mari.

A înțeles, asta până la partea în care i s-a explicat că nu își va cunoaște niciodată tatăl pentru că nimeni nu știe cine este acel bărbat.

Partea aceea a fost dureroasă, Eliza a avut lacrimi în ochi și a pus un milion de întrebări, nu a fost ușor să înțeleagă.

Și pentru Adriana a fost un moment dificil, cum să îi explici copilului tău că ai apelat la o bancă de donatori, că nu știi cine este bărbatul respectiv. Elizei a fost nevoită să accepte în cele din urmă.

Are noroc cu faptul că nașul ei, profesorul Marinescu, îi este foarte aproape, iar pe el îl vede ca pe o figură paternă’, au declarat, pentru impact.ro, apropiații Adrianei Iliescu.

Ce fac Adriana Iliescu și fiica ei după pandemie

Eliza Iliescu este un exemplu când vine vorba despre școală, dar și despre treburile gospodărești.

„Fata termină acum clasa a XI a, predă astăzi manualele. Am scăpat de economie, i-a pus doamna profesoară nota zece si i-a ieșit media zece. Acum să vedem, mai are un hop și la latină, dacă doamna îi pune nota nouă îi iese media nouă, dacă îi pune zece îi iese zece și o să aibă zece pe linie și semestrul acesta.

Să vedem, dacă nu o să îi iasă zece pe linie, luăm lucrurile cum vin de la Dumnezeu. I-a priit foarte mult să lucreze și de acasă. Acum merge la școală, își calcă singură hainuțele. Am văzut-o într-o zi că își calcă

hainele cu fierul de călcat pe lateral și i-am arătat cum se ține corect fierul de calcat. Ei, așa este toate se învață! Încetul cu încetul învață’.

Adriana Iliescu: „Nu vrem să mergem nicăieri’

Adriana Iliescu a mai mărturisit că nu au planuri de vacanță pentru că se teme de COVID și preferă să rămână în București în vara asta:

Nu plec nicăieri, nu vrem să mergem nicăieri, avem casă la țară și putem merge acolo însă nu ne ducem, ne este frică de acest virus. O să ne plimbăm prin București, avem peisaje frumoase aici, aer curat, acum au înflorit și teii, nu ne ducem nicăieri, preferăm sănătatea’.

Ce medie a avut Eliza la liceu

Adriana Iliescu este extrem de mândră de fiica ei, dat fiind că a terminat liceul cu o medie foarte mare. Este responsabilă, pasionată de lectură și deja se gândește la examenul de la Bacalaureat, pe care îl va da anul viitor.

„Am terminat anul cu media 9,97. Acum urmează să mă pregătesc pentru Bacalaureatul de anul viitor. Este o etapă foarte importantă din viața mea. Mama mă ajută să învăț mai ușor încă de pe acum, îmi explică tot ce nu înțeleg. Asta o să facem împreună toată vara.

O să încep să învăț ușor, ușor pentru examene. Pentru că am luat note mari la școală, mama mi-a cumpărat la final de an cărți pe care o să le citesc. M-am bucurat foarte mult de daruri’, a declarat Eliza, pentru sursa citată.

Adriana Iliescu: „Îmi place ca fiica mea să fie cochetă’
Eliza este sprijinită de mama ei, fostă profesoară universitară, care a obsevat înclinația fiicei sale pentru lectură. De asemenea, Adriana Iliescu a subliniat cât de mult îi place ca Eliza să fie cochetă, fără a arunca, însă, mulți bani pe haine.

„Fata are o aplecare spre lectură, cumpără și citește cărți, mai ales din secolul XX.

Având în vedere perioada aceasta dificilă, purtăm ce avem pe noi, însă ne bucurăm că suntem bine și sănătoase. Îmi place ca fiica mea să fie cochetă, însă nu dăm banii aiurea pe haine. Este un magazin în Drumul Taberei cu hainuțe la 35-40 de lei’, a precizat și Adriana Iliescu.