Cum arăta Lia Olguța Vasilescu în tinerețe. Cu greu o recunoști

Nu multă lume știe cum arăta actualul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, în tinerețe, dar și faptul că inițial a fost membră PRM.

Aceasta s-a înscris în primul partid politic pe când era elevă în clasa a zecea. După numai trei ani ea a devenit lidera Organizației de Tineret România Mare Dolj.

Chiar dacă a devenit deputat PRM la vârsta de 25 de ani, mai apoi a trecut în tabăra social-democraților.

Primii pași în politică
Acum, Lia Olguța Vasilescu are 44 de ani și are trecută în portofoliu funcția de ministru al Muncii, dar și de primar al Craiovei, unde a fost lider administrativ timp de cinci ani, până în 2017, când a trebuie să își dea demisia pentru a face parte din Guvern. Chiar dacă acum face parte din Partidul Social Democrat, prima dată când a intrat în politică, Lia Olguța Vasilescu a ales PRM. După numai trei ani aceasta a devenit liderul Organizației de Tineret România Mare Dolj.

Apoi, ea a terminat cursurile Facultății de Litere şi Istorie din Craiova, unde a studiat specializarea română-italiană. După aceea, deși ea era în același timp și politician, a decis să urmeze calea jurnalismului. S-a angajat la cotidianul local, numit „Cuvântul Libertăţii”.

Cum arăta Lia Olguța Vasilescu în tinerețe
După doar un an pe postul de redactor, ea a fost nominalizată de Corneliu Vadim Tudor pentru un loc în Camera Deputaților. Astfel, în anul 2000, Lia Olguța Vasilescu a fost promovată de șeful Partidului România Mare pentru a deveni deputat. Ea avea doar 25 de ani când a primit această oportunitate. Ajunsă la București, Lia Olguța Vasilescu s-a făcut remarcată și mai mult decât atât, primind și o poreclă: Karatista. Aceasta practicase anterior artele marțiale și are centura neagră.