Cum arată închisoarea din România în care va merge Elena Udrea

Elena Udrea va fi extrădată în România conform unei decizii judecătorești din Bulgaria la mai bine de două luni de când a fost arestată.

Fostul ministru se plângea presei de condițiile precare din penitenciarele din România, dar sindicaliștii din domeniu o contrazic.

Aceștia afirmă ca la Penitenciarul „Târgșor” sunt condiții mai bune pentru Elena Udrea decât au unii bătrâni în azile.

Cum arată penitenciarul Târgșor unde va fi închisă Elena Udrea?

Sindicaliștii spun că penitenciarul Târgșor are condiții mai bune ca multe din azilele pentru bâtrâni.

Liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Cosmin Dorobanțu, o acuză pe Elena Udrea că a invocat condițiile din închisorile românești pentru a scăpa de detenție, deși banii furați de aceasta puteau fi folosiți la îmbunătățirea acestor condiții.

„Banii furați de Udrea puteau fi folosiți pentru condițiile de detenție”

„Este adevărat că nu avem un sistem penitenciar așa cum și-ar dori politicienii infractori dovediți de justiție, însă banii publici furați timp de 10 ani de Elena

Udrea și de clientela politică din anturajul acesteia, ar fi putut fi folosiți pentru investiții în condițiile de detenție și de muncă din penitenciare și, poate astăzi, aveam un sistem penitenciar similar celui norvegian.

Din păcate, am avut o clasă politică din care a făcut parte și fostul ministru Elena Udrea, care timp de un deceniu a furat nu numai banii publici ai României, ci și educația și sănătatea românilor”, se arată în comunicatul FSANP.

Dorobanțu susține că Udrea a lansat acuzații nefondate despre condițiile inumane și degradante din peniteniciare pentru a scăpa de închisoare, chiar dacă s-a pronunțat împotriva ei o sentință definitivă.

„A devenit o cutumă printre politicienii infractori să lanseze acuzații false despre condițiile din penitenciare, pentru a scăpa de pușcărie”, afirmă Cosmin Dorobanțu.

Acesta a prezentat în detaliu condițiile în care Udrea își va petrece șederea în închisoare.

Într-o primă fază, fostul ministru va sta 21 de zile în carantinare-observare, într-o încăpere în care va avea cel puțin 4 m². În această perioadă, va fi examinată medical, se vor desfășura activități de educație sanitară și vor fi evaluate nevoile educaționale, psihologice și sociale, în scopul stabilirii ariilor de intervenție și asistență.