Cum afli online ce vechime în muncă ai acumulat pentru pensie.

Casa Națională de Pensii Publice permite accesarea informațiilor aferente vechimii de muncă actuale cu ajutorul

internetului. Prin simpla accesare a site-ului oficial al CNPP orice persoană își poate vizualiza informațiile despre vechime, prin intermediul unui cont personal.

Conform ultimelor modificări și actualizări ale serviciilor electronice ale Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP),

cetățenii din România pot utiliza mediul online pentru a afla și a verifica toate informațiile aferente vechimii personale

de muncă pentru pensia de stat. Procedeul de acumulare a acestor informații este foarte simplu și poate fi făcut de orice

persoană care își dorește să afle propria sa vechime de muncă.

Pentru a putea accesa informațiile dorite, persoanele care-și doresc să facă acest lucru trebuie să-și creeze un cont de utilizator pe site-ul oficial al Casei Naționale de Pensii Publice, conform avocatnet.ro.

Pentru a face acest lucru este necesară completarea și mai apoi tipărirea unui formular online care trebuie prezentat la

orice casă locală de pensii din apropierea domiciliului persoanei în cauză, împreună cu actul de identitate al solicitantului, în original și copie.

În urma depunerii actelor necesare, cetățeanul va primi un mesaj pe adresa personală de e-mail, prin intermediul căruia va putea accesa propriul cont.

Ce conține formularul
Formularul care trebuie completat și mai apoi tipărit și prezentat la sediul CNPP pentru accesarea contului personal,

conține anumite informații personale ale solicitantului. Acestea se rezumă la: numele și prenumele persoanei în cauză,

codul numeric personal (CNP), actul de identitate, adresa de domiciliu din actul de identitate și adresa de e-mail pe care va fi transmis mesajul necesar accesării ulterioare a contului.

După completarea formularului în mediul online, solicitantul trebuie să apese butonul de finalizare a formularului pentru

a putea salva datele completate anterior. În urma acestui pas, persoana care dorește să-și afle vechimea de muncă

trebuie să apese pe iconița „Print” care apare pe ecran pentru a putea tipării formularul și pentru a-l putea prezenta ulterior, împreună cu actele necesare, la casa locală de pensii.