Cum afectează înjurăturile viața unui credincios. Ce spune părintele Vasile Ioana despre acest păcat

Cât de periculoase sunt înjurăturile și cum pot ele afecta viața unui credincios. Părintele Vasile

Ioana a vorbit despre cât de important este să ne alegem cu grijă cuvintele mai ales atunci când suntem nervoși sau ne supără ceva.

Ce înseamnă, de fapt, păcatul și cum putem înlocui o înjurătură în care îl invocăm pe cel rău.

Ce spune părintele Vasile Ioana despre păcatul de a înjura
Invitat în emisiunea Vorbește lumea de la Pro Tv, părintele Vasile Ioana, care slujește la biserica

Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din Capitală. Părintele este de părere că demonul este o forță malefică care se invocă și că nu ar trebui să-i invocăm numele. Iată ce putem folosi în locul acestei înjurături:

Demonul este o forță malefică ce se invocă. Nu are nevoie de timp și de spațiu. Ar trebui să stăm

departe, nici măcar să nu îi rostim numele. Ar trebui să rostim alte cuvinte, ai nevoie de o supapă: “fir-ar să fie”, “dă-o încolo de treabă”, “mânca-lar Raiul”, dă-o în Gura Oborului, a spus părintele Vasile Ioana la Vorbește lumea.

Nu îl invocați pe cel rău, nu înjurați copilul!
Tot părintele Vasile Ioana, de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o zi din Capitală a atras atenția cât

rău face o înjurătură adresată unui copil. Părintele spune că în momentul în care folosim acel cuvânt, ne cuprinde o stare negativă care se transmite foarte ușor.

(…)De aceea recomand ca nicio mamă să nu își înjure copilul cu acest cuvânt, mă doare sufletul când aud, ele transmit lucruri copiilor care nu au apărare. E cumplit, a mai spus părintele.

Iată cât de important este să ne alegem cu grijă cuvintele și să evităm să înjurăm de cele sfinte sau să-l invocăm pe cel rău. Înjurătura în sine este un păcat și nu aduce niciodată nimănui, niciun beneficiu.

Nu te supăra pe lucrurile neînsuflețite și nu le înjura atunci când nu-s așa cum trebuie și te

împiedică la lucru. Dacă te vei obișnui să te înfurii pe lucruri, te vei înfuria și pe oameni, chiar și fără pricină, și vei cădea din dragoste – iar dragostea e miezul întregii Legi a lui Dumnezeu. „Iubește-l pe aproapele ca pe tine însuți” (Marcu 12,33).