Cum a reușit un elev din mediul rural să ia 10 la Evaluarea Națională. Ce rețetă a aplicat pentru un succes total.

Vasile Amăriuței este unul dintre cei 16 elevi din județul Iași care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, iar reușita lui arată că sistemul de educație din mediul rural încă este capabil să producă elevi eminenți.

Media obținută de Vasile Amăriuței la Evaluarea Națională are o poveste care confirmă un proverb vechi: după muncă, și răsplată. De asemenea, notele de 10 obținute de el la Limba română și Matematică reprezintă o picătură de speranță pentru sistemul de educație din mediul rural.

La Evaluarea Națională s-a văzut diferența

Amintim că ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că numărul elevilor cu media 5 la Evaluarea Națională a fost de trei ori mai mare în mediul urban decât în mediul rural.

Vasile Amăriuței face parte din grupul select al celor 221 de elevi care în acest an au avut media 10 la Evaluarea Națională. Într-un interviu realizat de jurnaliștii de la ziaruldeiasi.ro, el a povestit că a avut emoții mai mari la Limba română.

Elevul care a urmat cursurile Școlii Gimnaziale Ioanid Romanescu din Voinești a mai declarat că este atras de matematică și robotică. ”Când am văzut nota la Limba română, nu îmi venea să cred”, a declara elevul eminent. Mama acestuia, Mihaela Amăriuței, a povestit că în spatele acestui rezultat care a produs multă satisfacție în familie stă multă muncă:

”Noi nu i-am cerut niciodată să învețe, nu l-am împins de la spate. A fost mereu un copil conștiincios, care a vrut mai mult. Când nu s-a simțit pregătit pentru examenul la Limba română, ne-a rugat să facă pregătire.

Dispus să-și plătească singur meditațiile
Chiar ne-a spus că își plătește singur pregătirea din bursă.” Atenție! Vasile nu este doar un elev foarte conștiincios. El a știut să găsească timp și pentru a-și ajuta mama la treburile din gospodărie, având în vedere că tatăl său muncește în străinătate.