Cultura cartofului în gospodărie. Cum se cultivă, îngrijesc și depozitează cartofii în mod corespunzător

Cartoful este unul dintre cele mai consumate și mai populare alimente.

Cartoful este bogat în fier, fosfor, calciu, magneziu și zinc, însă ceea ce l-a făcut atât de popular este gustul inconfundabil.

Cultivare cartofi
Fie că este vorba despre cultivarea cartofilor în câmp sau în grădină, specialiștii recomandă să folosim un sol lutos, puțin acid, bogat în substanțe nutritive și care să se dreneze ușor. De asemenea, este important să fie cultivați într-o zonă luminoasă.

Unul dintre factorii importanți ai cultivării cartofilor este locul pe care îl alegem. Astfel, este necesar să nu cultivăm cartofi în același loc doi ani la rând, sau într-un spațiu în care au fost cultivate roșii, ardei, vinete, dar nici în aproprierea acestora.

Cartofii se plantează primăvara, după ce a trecut șansa unui îngheț, începând cu jumătatea lunii martie, până la începutul lunii aprilie. Pregătirile terenului sunt necesare.

Așadar, în toamna de dinaintea plantării, terenul trebuie arat la o adâncime de aproximativ 30 de centimetri și fertilizat cu o cantitate de 100 – 300 kg/100 m2.

Metoda de păstrare a cartofilor care poate fi fatală
Trebuie să fim extrem de atenți la modul în care depozităm cartofii.

Iată o poveste reală, de acum câțiva ani, care atrage un semnal de alarmă apropo de depozitarea atentă a acestor legume.

Maria Chelysheva a fost martoră la momentul în care toată familia ei a murit din cauza unui banal sac de cartofi. Totul a început când tatăl Mariei a coborât în beci pentru a lua câțiva cartofi. Soția lui, observând că bărbatul nu se mai întoarce, l-a urmat în pivniță. Pentru că nici ea nu s-a întors, fratele Mariei s-a dus după părinții lor. Apoi a coborât bunica.