Cui va rămâne toată averea lui Ion Iliescu. Fostul preşedinte al României va face un gest uriaş.

Cine va moșteni averea lui Ion Iliescu? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun mulți români, deoarece se ști că fostul președinte al României și soția sa nu au avut copii. Ion Iliescu a ajuns la o vârstă destul de înaintată, iar fstul șef de stat a făcut, probabil, demersurile pentru moștenirea sa.

Ion Iliescu a ajuns la vârsta de 91 de ani și s-a retras de ceva timp din viața publică, stând mai mult pe acasă, împreună cu soția sa, Nina.

Problemele de sănătate nu l-au ocolit pe Ion Iliescu, acesta ajungând în mai multe rânduri la spitalul Elias. Suferă de probleme cardiace și chiar a fost operat pe cord pentru a i se pune mai multe

stenturi. De fiecare dată s-a întors acasă sănătos, dar fostul politician nu mai iese din casă nici măcar pentru a vota. La ultimele scrutinuri acesta a chemat urna mobilă acasă, pentru a-și exercita dreptul de vot.

Chiar dacă se spunea despre fostul președinte că a fost ”sărac și cinstit”, acesta a acumulat o avere frumușică, din salariile și celelalte venituri pe care le-a avut. În 2008 avea următoarele venituri trecute în declaraţia de avere: circa 54 000 lei indemnizaţie de senator și circa 55 000 lei

indemnizaţie de fost preşedinte. Pe lângă asta: 33 000 lei pensie, 8 400 lei de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, dar și un apartament în Capitală, de 156 mp, cumpărat în 1996. În declaraţia de avere din 2007 mai figurau 16 tablouri de pictori români şi mici obiecte de artă, achiziţionate înainte şi după 1989.

Ion Iliescu şi Nina sunt împreună de circa 70 de ani, însă nu au avut copii. Puțini știu, însă cei doi au un băiat de suflet. Este vorba despre Mihai Bujor Sion, de edcația căruia s-au ocupat soții Iliescu.

Mihai Bujor Sion ar fi rămas orfan, după ce avionul în care se aflau părinţii săi s-ar fi prăbuşit în munţi, scrie bugetul.ro. Se pare că acesta va moșteni întreaga avere a soților Iliescu, după ce ei nu vor mai fi.

Ion Iliescu și-a întâlnit soția pe vremea când aveau doar 18 ani. Au fost împreună timp de 3 ani, după care s-au căsătorit, chiar dacă familiile lor nu au fost de acord. Sunt nedespărțiți de mai bine de 70 de ani.

”Am avut anii aceia de studenţie împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relaţia afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenţie, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenţi. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani şi nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunţile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame şi două mătuşi şi ne-am căsătorit”, a declarat Ion Iliescu în urmă cu câţiva ani.

Ion Iliescu a declarat că el și soția sa și-au dorit copii. ”Ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”, mărturisea Ion Iliescu, într-un interviu din 2011, pentru libertatea.ro.