CRISTI BRANCU, ÎN FAMILIE ȘI ACASĂ ȘI LA TV. „ NOI SUNTEM ZI DE ZI PE ACELAȘI DRUM”

Cu o experiență de peste 30 de ani în presa mondenă, Cristi Brancu este deja un expert în vedete, iar televiziunea este a doua lui casă, la propriu și la figurat.
Căci în emisiunea sa de la Prima TV, „Exclusiv VIP”, apar și Oana Turcu Brancu, soția, dar și fiul, Tudor, amândoi având rubricile lor stabile. Care este secretul relației lor? Și cum funcuționează întreaga familie „afectată” de microbul televiziunii? Aflăm din cele ce urmează…
De aproape 14 ani, oficial, împărțiți același nume. Felicitări! Care credeți voi că este „rețeta” perfectă în ce privește căsnicia?
Cristi Brancu: Acest inteviu are un substrat emoționant. Acum 11 ani, pe 1 august, fiul nostru, Tudor, venea la lume. Prima publicație care l-a înfățișat lumii pe băiat, la nici două luni, prima lui copertă, a fost la TVmania! Iată că, după ani și ani, ne întoarcem pe coperta revistei numărul unu pentru industria televiziunii, în momentul în care și Tudor ne calcă pe urme – este foarte activ în online și are o rubrică de interviuri cu copii la „Exclusiv VIP”, la Prima TV.
Ne întoarcem pe coperta TVmania în momentul în care suntem toți în TV, fiind chiar singura familie care joacă în efectiv complet la TV – Oana, Tudor și eu. Și cu singura emisiune concepută și prezentată de o familie. Revenind la întrebare – rețeta are câteva ingrediente. Iubire adevărată. Un grad însemnat de maturitate. Aceleași preocupări și nivel de cultură. Înțelepciunea de a vedea adevărul, dincolo de orgolii. Și mult zâmbet. Noi suntem zi de zi pe același drum.
În tot acest răstimp, ați și lucrat împreună. Chiar și acum, la Prima TV. Se schimbă relația voastră pe platourile de filmare?
Cristi Brancu: Nicidecum! Noi lucrăm împreună în orice. Sunt alături de Oana în dezvoltarea businessului său din industria cosmetică. Ea are o sumedenie de idei în zona de media. În direct, știu că și cele mai neașteptate idei ale Oanei – m-am pomenit tuns în emisiune, masat și câte altele! – sunt acel plus de originalitate de care am nevoie.
Cine este cel mai încăpățânat dintre voi? Atât acasă cât și la job…
Oana Turcu Brancu: Astrologic, avem de-a face cu Scorpionul din Oana – iubitor, fidel, dar cu idei puternice și ambițios – se întâlnește cu Peștii din Cristi – romantic, luptător, dar diplomat. Pe scurt, suntem încăpățânați pe rând – mai puneți-l și pe Tudor, care e Leu! – și generoși, pe rând. Nu ne plictisim, avem idei!
Cristi, cunoști lumea mondenă din România de mai bine de 30 de ani, cu toate dedesubturile ei. Cât de ușor / greu este să fii vedetă pe plaiurile mioritice?
Acum e cel mai ușor, din întreaga istorie a omenirii! Era mass-media convențională – print, radio, tv – care avea un filtru.
Nu putea chiar oricine să capete popularitate. Când s-a născut vreo creatură cu sprijinul TV, am știut clar cine e de vină! Odată cu online-ul, oricine poate crea orice și, cu ceva noroc, idei nebune și puțini bani, poate deveni celebru. A fi performant o dată cu celebritatea, asta e altceva. Necesită, ca de obicei, munca, seriozitate, charismă. E adevărat, concurența e mai mare, dar foamea de știri și emoții e mai crâncenă ca oricând!
Ai primit vreodată reproșuri din partea celebrităților pe care le-ai intervievat de-a lungul anilor?
Numai cine nu muncește nu primește reproșuri! Cu atât mai mult în clipa în care muncești cu marfă foarte sensibilă – viețile oamenilor. Au fost reproșuri, amenințări, procese, împăcări, declarații de prietenie. Pe unii ne putem baza zi și noapte, cu alții nu mai vorbim în viața asta. Meserie complicată.