Creștere semnificativă a infecțiilor cu tulpina Delta. Klaus Iohannis, despre impunerea unor noi restricții

Situația din țara noastră este în continuare extrem de dificilă. Deși cazurile de infectare nu mai sunt deloc multe și lucrurile par sub control, tulpina Delta schimbă tot.

Klaus Iohannis a avut o reacție după creșterea infecțiilor cu tulpina Delta și a vorbit despre eventualitatea revenirii la unele restricții.

Klaus Iohannis, despre tulpina Delta
Potrivit CNCAV, în România, au crescut cazurile de infecţie cu tulpina Delta. De altfel, au fost înregistrate și decese din cauza acestei noi mutații, care sperie pe toată lumea. Având în vedere că situația se complică, a fost solicitată părerea președintelui Klaus Iohannis despre aceasta.

În alte state în care și-a făcut apariția noua tulpină, au fost luate măsuri suplimentare, pe motiv că tulpina Delta este mai periculoasă și mai greu de controlat. În ceea ce-l privește, președintele Klaus Iohannis nu consideră că sunt necesare noi restricții pentru a lupta cu un nou posibil val de infecții, dar susține intensificarea campaniei de vaccinare.

Președintele îi încurajează pe români să se vaccineze și să înțeleagă că doar așa putem trece peste pandemie, că doar așa putem evita îmbolnăvirea, putem scăpa de o situație gravă, în care nimeni nu și-ar dori să se afle.

”Sincer, nu cred că e cazul să impunem noi restricții, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an și jumătate de pandemie.Am repetat acest lucru de multe ori și o să-l repet și acum. Ieșirea din pandemie și prevenirea revenirii pandemiei stă în vaccinare.

La noi, vaccinarea este posibilă, vaccinul este posibil, fără programare, fără niciun fel de birocrației. Eu recomand fiecărui român să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital. Este foarte simplu”, a spus Iohannis, vineri dimineața.

Tulpina Delta, motiv de îngrijorare
Mutația Delta, detectată pentru prima dată în India, este de două ori mai contagioasă decât tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât varianta Alpha, cunoscută ca varianta britanică, potrivit unui comunicat al Comitetului Național de Vaccinare.

Deși tulpina Delta a ajuns și la noi în țară, din 12 iulie ne așteaptă noi relaxări. Printre măsurile anunțate se află și reducerea suprafeței pentru fiecare persoană la nunți, botezuri, mese festive și creșterea numărului de spectatori la activități culturale în aer liber.