Crește vârsta de pensionare? Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dezvăluit intențiile Guvernului

Crește vârsta de pensionare? Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dezvăluit intențiile Guvernului legate de reforma sistemului public de pensii.

Turcan spune că o reformă a sistemului este obligatorie și vorbește despre un adevărat dezastru ce trebuie finanțat de la bugetul de stat.

Crește vârsta de pensionare? Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dezvăluit intențiile Guvernului legate de vârsta la care se vor putea pensiona românii.

Abia la finalul anului viitor va fi trimisă în Parlament pentru a fi votată noua lege a pensiilor, alcătuită conform viziunii PNL.

Crește vârsta de pensionare? ”Se pot emite tot felul de teorii”
Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat joi că, în privința creșterii vârstei de pensionare, „vorbim despre opțiune”.

Declarația ministrului vine în contextul în care la nivelul Coaliției s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare, anunțul fiind făcut chiar de președintele PNL, Ludovic Orban, care a precizat însă că nu s-a luat o decizie.

”Atunci când vorbești de reformă se pot emite tot felul de teorii. În spațiul public noi am spus constant că, în privința vârstei de pensionare, noi vorbim despre opțiune.

În România suntem într-un deficit de calitate în viața activă a angajaților și avem obligația să introducem opțiunea.

Întregul proces, digitalizarea și evaluare, și componenta legislativă să fie finalizat la mijlocul anului viitor. Legea să fie votată în Parlament spre finalul anului viitor. Reforma nu se face peste noapte.”, a declarat Turcan, potrivit digi24.ro.

”Colapsul sistemului de pensii”
”La noi discuția despre pensii mici și venituri mici, în general, distrage atenția de la o problemă mult mai gravă: colapsul sistemului de pensii în contextul îmbătrânirii populației.

Noi plătim anul acesta 7,7 miliarde de lei în plus la sistemul de pensii. Deficitul la bugetul de asigurări sociale este de 16,7 miliarde de lei. Adică, în bugetul de stat, din taxele și impozitele românilor, se transferă 16,7 miliarde de lei anual către bugetul de pensii.