Crește vârsta de pensionare la 70 de ani Raluca Turcan a facut anuntul

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat că Executivul nu intenționează să mărească vârsta de pensionare, așa cum s-a speculat în ultima vreme,

și că se lucrează la un proiect de lege prin care bugetarii pot munci pânâ la vârsta de 70 de ani, dacă își doresc acest lucru, fără a mai fi nevoie de acordul conducerii de la locul de muncă.

Crește vârsta de pensionare la 70 de ani? Propunerea Ralucăi Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că Guvernul pregătește un proiect de lege prin care angajații de la stat să opteze pentru munca până la vârsta de 70 de ani, fără a mai fi nevoie de acordul șefului instituției. Totodată, Raluca Turcan a precizat că vârsta standard de pensionare rămâne tot 65 de ani, informează G4media.

”Guvernul pregătește un proiect prin care angajații în sistemul public care își doresc să muncească mai mult să aibă opțiunea de a se pensiona la 70 de ani. Vârsta standard de pensionare rămâne însă 65 de ani. Aceasta este o oportunitate pe care noi o acordăm angajaților din sistemul public Aceasta este diferența, dacă până acum puteai să faci lucrul acesta de la an la an, cu acordul șefului de instituții, ceea ce era o sursă de abuz, într-o formă sau alta, prin proiectul nostru de lege, în momentul în care ajungi la vârsta de pensionare și optezi să te pensionezi la 70 de ani, contractul tău de muncă merge mai departe”, a precizat Raluca Turcan la Prima TV.