Credeți în existența îngerului păzitor? Cine îl are și cine nu, și de ce!

Se consideră adesea că îngerul păzitor există doar în creștinism și că îi ajută doar pe creștini, dar acest lucru nu este complet adevărat.

Imaginea îngerilor păzitori descrisă în creștinism este foarte autentică, chiar și în ceea ce privește modul în care sunt reprezentați în picturi, deși nu întotdeauna arată exact așa.

Să răspundem la întrebări: cine sunt îngerii păzitori? pentru ce este dat îngerul păzitor unei persoane? toată lumea are unul? cine altcineva poate ajuta o persoană în afară de îngerii păzitori? cum și pentru ce puteți cere îngerului păzitor?

Cine sunt îngerii păzitori?

Îngerii păzitori sunt, de obicei, protectorii personali ai unei persoane, suflete luminoase ale oamenilor care au fost, la un moment dat, întrupate pe Pământ sau pot fi ființe luminoase ale Lumii Subtile (îngeri și cei care sunt mai sus în ierarhia luminii), care sunt oferiți de Puterile Superioare unei persoane (sufletului său) la naștere sau în urma unei alegeri conștiente a căii luminoase.

Îngerii păzitori (protectorii) pot avea diferite grade de putere și abilități, în funcție de nivelul unei persoane, de pozitivitatea sa și de complexitatea sarcinilor sale în această viață.

Rolul îngerilor păzitori:

– sunt responsabili de conexiunea energetică și spirituală a unei persoane cu Dumnezeu (inclusiv transmiterea rugăciunilor, dorințelor și gândurilor sale). Misiunea lor este să ghideze sufletul pe calea destinului, astfel încât persoana să-și îndeplinească misiunea karmică (pentru a evita greșelile și căderile, pentru a oferi sfaturi, în măsura posibilului).

– protejează persoana de Rău în Lumea Subtilă (de influențe energetice negative nedrepte) și de-a lungul destinului în general (pentru a o feri de neplăceri).

– învață sufletul și persoana prin intermediul experiențelor din Lumea Subtilă în egregorurile luminoase.

Toată lumea are un înger păzitor? Nu, nu toată lumea, și nu contează dacă este creștin sau musulman.

Îngerii păzitori sunt protectori ai luminii și sunt oferiți numai sufletelor luminoase, celor care sunt demni de protecția Lui Dumnezeu și a Puterilor Luminoase. Oamenii întunecați, răi și perfizi nu au îngeri păzitori, ci au protectori întunecați, care îi îndrumă pe acest drum întunecat, încurajându-i să comită acțiuni rele și perverse. Există chiar oameni cu suflete intrinsec întunecate, pentru care protectorii luminii nu sunt potriviți.

Îngerul păzitor (protectorul personal) poate fi schimbat pe parcursul vieții. De exemplu, dacă o persoană își propune obiective mai înalte, va avea nevoie de un protector mai puternic și de nivel superior. În acest caz, Puterile Superioare îi pot schimba protectorul personal cu unul mai puternic și mai înalt (în ceea ce privește nivelul și abilitățile), care poate ghida persoana către acele obiective.

Oamenii pot chiar să-și piardă îngerul păzitor! Acest lucru se întâmplă în următoarele situații:

Refuzul efectuării sarcinilor karmice. De exemplu, dacă o persoană este menită să devină un reformator semnificativ pentru societate, dar se retrage de la toate acestea și pleacă într-un sat să pască vaci. Acest lucru reprezintă o încălcare gravă a Legilor Spirituale, iar în acest caz, persoana pierde protecția divină, cel puțin protectorii înaltelor niveluri care ar fi trebuit să-l ajute în menirea sa semnificativă pentru societate îl părăsesc (protecția este retrasă).

Comiterea de infracțiuni și încălcări semnificative ale Legilor Spirituale (poruncile). Protecția divină a unei persoane este acordată atâta timp cât aceasta urmează calea luminii. Dacă o persoană se înfurie, trece pe calea întunecată (calea urii și a răzbunării etc.) sau comite o anumită cantitate critică de rău (o cantitate semnificativă de rele, păcate), își poate pierde îngerul păzitor și acesta poate fi înlocuit cu un protector gri sau întunecat, în funcție de gravitatea faptelor sale.

Se poate recâștiga îngerul păzitor pierdut? Da, este posibil, dacă o persoană își conștientizează păcatele și se pocăiește sincer, cerând iertare de la Dumnezeu și începând să se schimbe în bine – îngerul păzitor poate fi oferit înapoi.

Ce ajutor puteți cere îngerului păzitor și cum să faceți asta corect? Numai pentru lucruri demne și bune, nici o cerere negativă sau malefică nu va fi ascultată de protectorul luminii. Îngerul păzitor poate auzi întotdeauna gândurile voastre, astfel încât pentru a cere ajutorul său, este suficient să vă adresați lui mental și să vă exprimați cererea. Cererea corectă ar fi să vă “ajute” într-o anumită chestiune, nu să facă în locul vostru.

Cu alte cuvinte, o cerere incorectă ar fi “vreau o mașină” sau “Doamne, dă-mi bani”, în timp ce o cerere corectă ar fi “te rog să mă ajuți să câștig o mașină și să câștig bani pentru ea”. Îngerul păzitor nu este ca peștișorul de aur, ci îndeplinește dorințele voastre – asta este responsabilitatea voastră! Îngerul păzitor și Puterile Superioare vă ajută în acest sens: creează oportunități, situații, vă aduc în contact cu oamenii potriviți, vă învață, etc.

În afară de îngeri păzitori, rudele decedate (părinții, bunicii) pot să vă ajute. Dacă acestea sunt suflete luminoase, ajutorul lor este întotdeauna binevenit. Trebuie doar să le fiți recunoscători și să nu vă fie teamă să-i deranjați, deoarece să vă ajute este o bucurie pentru ei.