Costa maxim 10 lei si toata lumea il mananca! Dar stiai ca expira in 10 minute, iar apoi devine foarte toxic?

Deși toți ne dorim să ducem o viață sănătoasă și aspirăm la o siluetă de invidiat, nu ne putem abține de la mâncarea nesănătoasă.
Deși am auzit de multe ori că nu ne face deloc bine și ar trebui să renunțăm la ea, mâncarea de tip fast-food continuă să se afle în meniul nostru, mai ales pentru că are un preț convenabil.
Vezi ce conține, de fapt, hamburgerul sau shaorma din farfuria ta.
Ce avantaje are mâncarea fast-food
Mâncarea de tip fast-food este foarte consumată în țara noastră. Deși nu este deloc sănătoasă, se bucură de mare succes, mai ales în rândul tinerilor.
Acest tip de mâncare se numără printre preferințele românilor și pe unii chiar i-a făcut să fie dependenți de ea, consumând în exces.
Avantajele acestui tip de mâncare sunt puține, dar pentru oameni pare să însemne foarte mult. În aceste timpuri, românii sunt foarte grăbiți și nu au timp nici măcar pentru a avea grijă de ei.
Astfel, din grabă, apelează la un restaurant cu mâncare rapidă și își potolesc foamea. Deci, avantajul este că nu consumă deloc timp.
Un alt avantaj este prețul. Deși poate nu ne dorim tocmai un astfel de prânz, mirosul ne ademenește, dar și prețul redus.
Un meniu cumpărat de la un restaurant de acest tip poate ajunge uneori la jumătate din costul la care ar ajunge o masă normală.
Pericolul din mâncarea fast-food
Cel mai mare dezavantaj al mâncării fast-food este numărul mare de calorii. Preparatele rapide conțin grăsimi nesănătoase, zahăr și sare și ajung la un mare nivel caloric.
De exemplu, o singură masă de acest fel poate depăși necesarul pentru o singură zi, ceea ce nu este deloc normal și bine.
Aceste meniuri cresc factorul de risc cardio-vascular și sunt periculoase pentru anumite categorii de oameni, în special pentru cei hipertensivi.