Consilierul lui Ludovic Orban şi-a dat demisia după 14 ani.

Florin Silviu Ivan, fost consilier al lui Ludovic Orban, a decis să demisioneze din PNL după 14 ani, convins fiind că

niciuna dintre cele două părţi care se înfruntă pentru putere nu are în vedere binele partidului şi, cu atât mai puţin, al României.

Fostul consilier al lui Ludovic Orban este de părere că actualul preşedinte al liberalilor va pierde alegerile interne din 25 septembrie, dar nu îl susţine nici pe Florin Cîţu şi a făcut o analiză a situaşiei din partid, avansând chiar ideea că PNL s-a putea scinda în viitorul apropiat.

„Atunci cînd ceva îți provoacă o stare de rău, de disconfort, te oprești. Să continui o astfel de poveste ar însemna să transferi asupra celor apropiați starea ta de rău, disconfortul.

14 ani a durat călătoria mea în Partidul Naţional Liberal. 14 ani de activism și 31 de ani de vot constant pe sigla liberală. Chiar și atunci cînd procentele partidului abia se vedeau. Pînă la apariția fetiței mele au fost numeroase dăți cînd am așezat viața de partid chiar deasupra vieții de familie.

Așa cum este firesc am cunoscut oameni diverși. Cu unii dintre ei, destui, păstrez o legătură vie. Sîntem prieteni. De alții nu vreau să-mi amintesc. Am cunoscut și tineri foarte bine pregătiți, cultivați, cu bun-simț, capabili să se ridice deasupra celorlalți prin mijloace proprii ridicînd astfel și grupul odată cu ei: Tudor Turcu, Gabriela Horga, tînărul secretar de stat de la MS, Andrei Baciu, sau Octavian Oprea, tînărul care conduce astăzi Autoritatea de Digitalizare. Și mai sînt destui.

Din nefericire foarte mulți tineri vin către politică nu mînați de idealuri ori principii, ci din dorința împlinirii materiale sau a găsirii unui serviciu facil, aducător de foloase fără prea mari bătăi de cap. Sînt majoritari, din nefericire, și sînt cei care vor forma alianța mediocrilor de mîine.

Consilierul lui Orban: „Şansele ca PNL să se scindeze sunt mari, foarte mari”
Închei prin cîteva considerații despre congres iar concluzia mea este una simplă: Ludovic va pierde. Și nu pentru că “așa vrea sistemul” cum respiră din anturajul său, ci pentru că deși a avut o uriașă șansă a irosit-o. L-au trădat propriile sale neputințe: lipsa aparatului critic, partidocrația, cultivarea mediocrității fidele. Șansele ca PNL să se scindeze sînt mari, foarte mari.