COD GALBEN de vijelii și ploi torențiale! Anunțul ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 16 iulie, o alertă de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Această alertă este valabilă în intervalul ora 14:00 – ora 22:00 în Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală.
Se strică vremea în sudul țării! Vin ploi torențiale
Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în special în partea de sud și sud-est a țării. În aceste zone vor fi semnalate ploi torențiale, descărcări electrice și grindină.
Meteorologii au anunțat că dinsconfortul termic în zona de sud a țării va fi accentuat și indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.
„În Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…35 l/mp.
Notă: În regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități”, arată meteorologii.
Vin vijeliile și în Capitală
În București disconfortul termic va fi în continuare ridicat și indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În a doua parte a zilei, spre seară, cresc șansele de vijelii și intensificări ale vântului, averse și descărcări electrice.
Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, conform unei informări emise de ANM.
Meteorologii anunță o vară caniculară în continuare, cu temperaturi mai în special în luna august.
Seceta a făcut ravagii în România anul acesta și se pare că nu se anunță vești bune nici pentru perioada care vine, din acest punct de vedere.