Clipe de coșmar pentru Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD este în doliu

Doliu în România, a murit un mare general al Armatei Române, despre care Liviu Dragnea spunea că este unchiul său.

Numele acestuia este cunoscut după ce, în 1956 a condus represiunea studenților de la Timișoara, acesta fiind și motivul pentru care a ajuns general.

Generalul Marin Dragnea, veteran de război, a murit la vârsta de 96 de ani. Liviu Dragnea a confirmat în 2018, pentru România Liberă, că generalul este unchiul său.

Povestea controversată din timpul comunismului

Marin Dragnea a fost înaintat de la gradul de colonel la cel de general ca recompensă pentru că a condus represiunea studenților de la Timișoara din 1956, în urma căreia sute de tineri au fost arestați, iar mulți dintre ei au fost condamnați la închisoare. El a fost comandatul Corpului 38 de Armată și al Garnizoanei Timișoara.

Unchiul lui Dragnea a luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind luat prizonier de ruși. Marin Dragnea s-a întors în România în 1944, împreună cu Divizia „Tudor Vladimirescu”, o unitate care contribuit în mod esențial la introducerea stalinismului în țară, potrivit jurnalistului Sabin Orcan.

Ulterior acesta a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul Armatei. Marin Dragnea a primit de două ori decorații din partea Federației Ruse, în 2015, decretele fiind semnate de președintele Vladimir Putin.

„S-a stins din viaţă veteranul Marin Dragnea.

Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima şi până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial şi a slujit Armata României aproape 50 de ani.

La numai 12 ani a devenit copil de trupă, iar la 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie.

A participat, timp de 4 ani, la luptele crâncene atât din Campania de Est, cât şi din cea de Vest. Rămas bun, veterane! Respect!” – este mesajul postat joi dimineaţa, pe Facebook, de Ministerul Apărării Naţionale.