Ciorbă de burtă a la Cătălin Scărlătescu. Ingredientele secrete pe care le pune bucătarul de la Antena 1

Secretul lui Chef Scărlătescu pentru ciorba de burtă

Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii Chefi la cuțite are un secret în prepararea ciorbei de burtă.

Primul secret e cum îţi alegi apa cu care faci ciorba. Nu v-a trecut niciodată prin cap să lăsaţi apa din care facem ciorbă cel puţin 24 de ore să stea. De ce florarii pun tot timpul apă stătută la flori, pentru că mai zboară din clor. Şi pe urmă sunt multe alte secrete. Important e cum alegi ingredientele. Carnea se fierbe în funcţie de tipul de carne cumpărat şi aici trebuie să ştii să cumperi materia primă, iar eu sunt campion mondial la aşa ceva, spune Chef Cătălin Scărlătescu.

Mod de preparare ciorbă de burtă – rețetă Lucian Țilea
Rețeta de ciorbă de burtă pentru 15 porții. Ai nevoie de: picior de vită 700 gr, picior porc 1 kg, morcovi 150 gr (2 bucăți), țelină 200 gr (o jumătate), cartofi 400 gr (4 bucăți), ceapă 250 gr (3 bucăți), usturoi 200 gr (4 căpățâni), 10 ouă (gălbenușuri), smântână — o cutie, sare 80 gr, oțet 40 ml, burtă de vită 1,4 kg.