Ciolacu face promisiuni mari. Va majora pensiile cu 40% dacă PSD revine la guvernare

Marcel Ciolacu promite din nou că va majora pensiile cu 40%. Liderul PSD le dă noi speranțe pensionarilor români, în contextul în care va depune o moțiune pentru a da jos Guvernul condus de Florin Cîțu.

În cazul în care moțiunea va trece, noul Guvern se va ocupa de majorarea pensiilor. ”Categoric. O să se facă o rectificare bugetară, o să avem alte priorităţi”, a declarat liderul PSD.

De unde vor obține banii necesari
Ciolacu are și un plan pentru a face rost de banii necesari pentru această majorare.

”Schimbăm priorităţile bugetare. Poţi să creezi venituri printr-o colectare coerentă. A scăzut colectarea pe timpul lor, faţă de PSD, cu zeci de miliarde. Ce se întâmplă?

Avem în ce priveşte angajatorul faţă de angajat, stopajul la sursă, au acolo o diferenţă de aproape 50-70%. Asta se numeşte ineficienţă a unui Guvern”, a mai spus Ciolacu.

PSD va sesiza Curtea Constituțională
Liderul PSD a mai vorbit și despre revocarea Renatei Weber. Ciolacu spune că se va adresa Comisiei Europene și va sesiza Curtea Constituțională în cazul în care coaliția de guvernare îl va revoca din funcție pe Avocatul Poporului.

„Au făcut numirile la TVR, la Radio, acum vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forța schimbarea Avocatului

Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR, cum am făcut și cu numirile de la Radio, TVR, nu voi vorbi cu comisarii europeni și nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept. PSD și-a recâștigat credibilitatea în fața Comisiei Europene și vom continua aceste demersuri. Au schimbat și CNA-ul astăzi”, a afirmat Marcel Ciolacu la România Tv.