Cine sunt românii care vor beneficia de ajutoare de urgenţă: Se dau 6 milioane de lei de la stat

Guvernul oferă 6 milioane de lei ca ajutor de urgență. Iată ce români pot beneficia de această sumă.

Vești importante pentru români! Conform HG 974/2022, publicată în Monitorul oficial, autoritățile

statului vor ajuta și în acest an familiile și persoanele singure ale căror gospodării sunt afectate de inundații, alunecări de teren, dar și de alte fenomene meteo deosebite.

Guvernul oferă 6 milioane de lei ca ajutor de urgență

În acest context, persoanele care sunt afectate de inundații, de alunecări de teren, dar și de alte fenomene meteo severe, vor primi de la stat ajutoare de urgență aproape duble față de cele oferite în 2021.

Inundațiile fac referire atât la ploile abundente, cât și la fenomenele asociate acestora, respectiv alunecările de teren și fenomenele meteorologice deosebite – vânt puternic, grindină, viituri etc.

Astfel, de ajutor vor beneficia persoanele ale căror locuințe au fost avariate parțial sau în

totalitate, potrivit evaluărilor și constatărilor efectuate de autorități, potrivit Avocatnet.ro, citat de RomaniaTv.

În plus, autoritățile au decis prin HG 671/2021 ca ajutoarele pentru acest an să fie majorate. Mai exact, ajutoarele de urgență care se vor acorda familiilor sau persoanelor singure afectate de inundații, indiferent de veniturile acestora, vor fi:

câte 10.000 de lei pentru cei ale căror locuințe au fost afectate în proporție de peste 75% (inclusiv); câte 7.000 de lei pentru cei ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 50%

(inclusiv) și 75%; câte 4.500 de lei pentru cei ale căror locuințe au fost afectate în proporție

cuprinsă între 25% (inclusiv) și 50%; câte 2.500 de lei pentru cei ale căror locuințe au fost afectate

în proporție de până la 25%; câte 1.500 de lei pentru cei ale căror bunuri din locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.