Cine nu are voie, sub nicio formă, să facă asta

În timpul pand.emiei, în SUA, sarcina de a calma neliniștile părinților și de a promova siguranța copiilor a revenit pediatrilor.

În spatele lor se află o organizație profesională destul de serioasă, care a devenit acum și mai cunoscută.

Academia Americană de Pediatrie reprezintă cei 67.000 de medici pediatri ai țării.

USA Today arată cum a reușit AAP să gestioneze problemele pan.demiei și ce recomandă acum, când urmează și va.ccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani.

De aproape doi ani, datele Academiei despre CO.VID-19 și copii și îndrumările pentru părinți au fost rapide și ușor de utilizat. Grupul a adoptat poziții bine argumentate pe bază științifică, precum recomandarea privind revenirea mai devreme a copiilor la școală, ceea ce contrazicea îndrumările guvernamentale de la acea vreme.

Având în vedere că acum copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor fi eligibili pentru vaccin, Lee Savio Beers, președinta Aacademiei , a explicat pentru USA Today de ce este importantă va.ccinarea copiilor mai mici.

CO.VID-19 poate provoca b.oli grave la copii, iar acest risc depășește cu mult riscul vac.cinului. Și, cu cât mai mulți oameni sunt v.accinați, cu atât este mai puțin probabil ca v.irusul să se răspândească. În cele din urmă, copiii vac.cinați vor putea să fie prezenți la școală și pot astfel să nu-și facă griji cu privire la carantinare, explică Lee Savio Beers.

Chiar în cazul în care un copil a fost deja inf.ectat, Beers spune că recomandă va.ccinarea. ”Imunitatea pe care o obțineți în urma infecției naturale este variabilă. Pentru unii, este puternică și de lungă durată. Pentru alții, se risipește repede. Nu ai cum să știi în ce categorie te încadrezi. Și am văzut oameni inf.ectați cu C.OVID de mai multe ori”, afirmă șefa Academiei.

Întrebată care ar fi cazurile în care un medic pediatru nu poate recomanda vacc.inarea unui copil, Beers spune că acestea pot fi antecedente de reacții alergice severe sau anumite afecțiuni cardiace.

Ea are și un răspuns pentru părinții care spun că, pentru copii, CO.VID-19 nu reprezintă un pericol atât de mare. ”Copiii sunt în general foarte sănătoși. Analizând date recente ale ratei de.ceselor provocate de CO.VID în rîndul copiilor, se poate vedea că anul acesta a fost a opta cauză de d.eces. Iar în ultimele două luni, a șasea cea mai mare cauză de d.eces”, spune Beers.

Pediatria, adaugă ea, este exact despre așa ceva: despre prevenție. ”Dacă avem modalități sigure și eficiente de a preveni b.oli grave sau decesul unui copil, acesta este un lucru important de știut și de făcut”, susține șefa Academiei Americane de Pediatrie.

Aproape 2.670 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani au fost spitalizați din cauza inf.ectării cu C.vid, conform CDC. C.ovid este adesea comparat cu gripa, dar în rândul copiilor care ajung să fie spitalizați b.oala poate avea forme mai severe.