certificat verde și masca de protecție în România! S-a aflat chiar acum: Totul se întâmplă începând

Deși trăim vremuri de coșmar, din când în când mai apar și vești bune.

Conform unor informații obținute de Substanțial.ro, autoritățile se pregătesc să ridice mai multe restricții anti-COVID.

Astfel, de la 1 martie, românii vor putea să renunțe la obligativitatea măștii de protecție în aer liber. Tot din această zi, Guvernul va ridica mai multe

restricții. De exemplu, în magazine și în mall-uri s-ar putea intra fără necesitatea certificatului verde, au mai precizat sursele citate mai sus.

Se ridică restricțiile anti-COVID
De asemenea, se va elimina ora închiderii 22:00 pentru restaurante, iar acestea vor putea fi ocupate în proporție de 50% în loc de 30%, așa cum este în prezent.

Momentan nu se știu mai multe detalii despre ridicarea restricțiilor. Autoritățile vor anunța, cel mai probabil, în această seară deciziile luate.

Cazurile de infectare cu coronavirus în România au scăzut considerabil în ultima perioadă. În bilanțul transmis astăzi de autorități, au fost raportate doar 4.757 de infectări și 61 de decese.

De la începutul pandemiei de coronavirus în România, februarie 2020, au fost infectate 2.733.484 de îmbolnăviri cu acest virus nemilos. Din nefericire, au murit

și oameni. Astfel, din cauza virusului Sars-CoV-2, de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, și-au pierdut viața 63.414 persoane.

Covid-19 a lăsat milioane de copii fără părinți

Conform unui studiu efectuat recent, cel puțin 5,2 milioane de copii din întreaga lume și-au pierdut un părinte sau un tutore din cauza Covid-19.

Potrivit cercetării, cea mai afectată grupă de vârstă a fost cea de 10 și 17 ani. Aproape 2,1 milioane de copii din această grupă de vârstă și-au pierdut un părinte sau un tutore din cauza pandemiei de Covid-19.

De asemenea, pandemia de coronavirus a afectat și 500.000 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 4 ani. De asemenea, peste 740.000 de minori cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani au suferit pierderea unui părinte din cauza Covid-19.