Cerere de-a dreptul impresionantă a unui elev către învăţătoarea sa. Imaginea a ajuns virală

Ieri, 22 septembrie 2020, un elev din Piteşti a trimis o cerere învățătoarei sale. Băieţelul, elev de şcoală primară, i-a cerut cadrului didactic un lucru benefic pentru „fericirea copilului”. Văzând cererea impresionantă, învăţătoarea a publicat imaginea pe platforma de socializare Facebook, devenind astfel virală.
Ce i-a cerut un elev învăţătoarei sale
Marți, un elev i-a solicitat învățătoarei sale să nu le mai dea teme pentru acasă vinerea, acest lucru fiind „benefic pentru fericirea copilului”.
„Doamna Învățătoare, Subsemnatul Ștefan Şaman, vă rog, în calitate de elev al dumneavoastră, să nu ne dați vinerea teme. P.S. Acest lucru este benefic pentru fericirea copilului”, este mesajul transmis de Ștefan învățătoarei.
Impresionată de modalitatea în care elevul și-a argumentat cererea, învățătoarea a acceptat să nu le mai dea copiilor teme, cel puțin în vinerea aceasta.
„Se aprobă! Motivarea este FOARTE TARE!”, a fost răspunsul ei la cererea lui Ștefan, pe care apoi a publicat-o pe Facebook.
„No, ce să fac acum? La o așa motivare… Cel puțin pentru vinerea asta….. m-a blocat. Dar eu încurajez să își spună opinia!”, a scris învățătoarea în postare.
Nu doar învățătoarea a fost impresionată de argumentul adus de elev, având în vedere că postarea a adunat peste 4.100 de reacții și 10.000 de distribuiri, în mai puțin de 24 de ore.
Ion Ghiban, directorul Școlii Profesionale din Tătăruși, a fost filmat de elevi în timp ce dormea. În timpul orei de curs, directorul care trebuia să predea a adormit la catedră.
Din videoclipurile publicate pe Clubul Tatarusenilor de pretutindeni se poate observa cum cadrul didactic are ochii închiși în timpul orei de curs. În cel de-al doilea filmuleţ acesta pare că a adormit cu telefonul la ureche.
Ion Ghiban este Profesor de Educaţie tehnologică, grad didactic I. A absolvit Liceul Internat „Costache Negruzzi” , promoţia 1974. Este absolvent al Facultății de Electrotehnicǎ, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi și al Facultății de Știinţe Economice de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi. Are urmate cursuri Postuniversitare de Educaţie tehnologică la Universitatea Tehnică ,”Gh. Asachi” din Iaşi
„Reprezentanți ai Inspectoratului Județean Iași vor merge astăzi la Școala Profesională Tătăruși, vor analiza situația semnalată și apoi vom oferi un punct de vedere”, a precizat Antonina Bleorț, inspector școlar și purtător de cuvânt al ISJ Iași.
Probleme în școlile și liceele din Iași, în plină pandemie de COVID-19! Reacția șefei ISJ Iași, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș
La o săptămână de la începerea noului an școlar, în școlile și liceele din Iași s-a constatat o serie de probleme și dificultăți. În acest context, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, a făcut o analiză în baza observațiilor proprii și a echipei pe care o coordonează. Reies, în prim-plan, dificultățile și provocările pentru elevi și profesori, deopotrivă
Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, a făcut o analiză în baza observațiilor proprii și a echipei pe care o coordonează, sesizând problemele din școli și licee.
Asta la o săptămână de la începerea noului an școlar, în plină pandemie de COVID-19! Sunt evidențiate atât dificultățile, dar și provocările pentru elevi și profesori, deopotrivă.
În acest context, alături de echipa ISJ Iași, au fost căutate soluții, au fost anunțate noi monitorizări în unitățile de învățământ. De asemenea, au fost prioritizate activitățile de învățare într-un mediu sigur, securizat fizic, dar și psihologic.