Celine Dion, femeia care trece peste toate obstacolele vieții

Celine Dion, artista care la vârsta de 5 ani se urca pe masa din bucătărie seară de seară pentru a le cânta celor 13 frați, are o poveste de viață plină de momente emoționante.

Deși toți membrii familiei aveau legături cu muzica, cântând la evenimente sau prin localurile din Quebec, mezina familiei a avut norocul de a deveni vedetă internațională:

„Mă simt norocoasă să am această ocazie, să-mi reprezint toată familia prin cariera mea.”

Cum a ajuns Celine Dion regina muzicii pop? Trăind alături de muzicieni și fiind înconjurată de instrumente muzicale, Celine și-a descoperit pasiunea pentru crearea propriilor ei cântece la o vârstă fragedă. Astfel că la vârsta de 12 ani, împreună cu unul dintre frații ei, a compus un cântec pe care ulterior l-a înregistrat și l-a trimis către René Angélil, un manager care susținea artiștii canadieni. Acesta a invitat-o pe tânără la o audiție, moment în care s-a îndrăgostit iremediabil de vocea ei. Un an mai târziu, acesta și-a ipotecat casa pentru a-i produce tinerei primul album.

Într-un interviu din anul 1999, René povestește cum a avut loc primul lor sărut: ”Am divorțat în anul 1985, când Celine avea 17 ani. 3 ani mai târziu, eram în Dublin, Irlanda, unde Celine a reprezentat Elveția la Eurovision, și unde a câștigat de altfel. Am mers să o felicit și să o sărut de noapte bună, însă în loc să o sărut pe obraz, m-am oprit cu buzele peste ale ei. De atunci, totul s-a schimbat”.

Întrebată cum au reacționat membrii familiei la aflarea veștii că cei doi erau îndrăgostiți, Celine declară: ”Eram îndrăgostită cu mult timp înainte să mă sărute. M-am îndrăgostit de omul care era René de la prima întâlnire. Nu la modul romantic, aveam 12 ani totuși, dar îmi plăcea cum se comporta cu toți cei din jurul meu, inclusiv familia mea. La 16 ani, sentimentele au început să se schimbe, să se maturizeze. Am început sa simt iubirea. Mama, cum mergea cu noi peste tot, în toate turneele, și cu experiența ei cu 14 copii, a simțit ce vine si l-a supravegheat îndeaproape pe René. Nu era persoana alături de care m-ar fi văzut toată viața. A încercat să mă convingă spunându-mi că a divorțat de 2 ori și că are copii, dar mai ales că nu e acel prinț fermecător pe care-l merit. Mai târziu, însă, a văzut că toată lumea îl iubește pe René și l-a acceptat și ea.”