Cel mai bun lunetist din lume a ajuns în Ucraina. Canadianul Wali luptă împotriva invadatorilor ruși

Un lunetist veteran al Forțelor Armate Canadiene s-a alăturat legiunii străine din Ucraina, răspunzând apelului

președintelui Volodimir Zelenksky. Lunetistul identificat ca „Wali” a intrat în Ucraina din Polonia cu un grup de veterani britanici și canadieni veniți să ajute la stoparea invaziei ruse.

Unul dintre cei mai înfricoșători lunetiști din lume este pregătit să se alăture luptei din Ucraina, după ce a răspuns

apelului președintelui Volodimir Zelensky pentru voluntari străini care să ajute la înfrângerea invadatorilor ruși.

Citeste si: Armata ucraineană susține că ofensiva Rusiei a încetinit după două săptămâni de război

Lunetistul, cunoscut doar sub porecla sa „Wali”, provine din Regimentul 22 Regal Canadian și are experiență anterioară de

luptă în teatrul de război din Kandahar, în timpul războiului din Afganistan între 2009 și 2011, potrivit CBC News.

Lunetistul de 40 de ani a decis ulterior să meargă în Irak în 2015 pentru a ajuta la lupta împotriva forțelor Statului Islamic.

Record mondial pentru cea mai lungă împușcătură mortală

În iunie 2017, unul dintre camarazii săi ar fi împușcat un terorist al Statului Islamic de la o distanță incredibilă de

3.450 m. Membrul Royal Canadian 22nd ar fi folosit o pușcă McMillan Tac-50 pentru a împușca mortal un terorist al Statului Islamic și a stabili un „record mondial” pentru cea mai lungă împușcătură mortală.

Citeste si: Întâlnire între miniștrii de externe din Rusia și Ucraina, față în față, în Turcia

Sâmbătă, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut apel la membrii comunității armatelor internaționale să zboare în Europa de Est și să se alăture războiului de apărare a țării invadate de tancurile lui Putin.
Sunt ca un pompier care este chemat la un incendiu
Lunetistul „Wali”, care este căsătorit și are un copil de doar un an, a fost contactat de un prieten care a ajutat la aranjarea „convoaielor neutre de ajutor umanitar” în regiunea ocupată Donbas din sud-estul Ucrainei.

El a descris momentul în care a răspuns apelului de a se alătura forțelor de voluntari ucrainene ca fiind „ca un pompier care aude sunetul de alarmă”.

Lunetistul Wali a mărturisit că lucrul cel mai dificil pentru el este faptul că nu poate să participe la prima zi de naștere a copilului său, care împlinește un an săptămâna viitoare.

„Acum o săptămână, încă programam diverse lucruri acasă”, a spus el. „Acum iau rachete antitanc dintr-un depozit pentru a ucide oameni adevărați… Aceasta este realitatea mea în acest moment”, a declarat lunetistul canadian.

Canadianul Wali a spus că a fost întâmpinat de ucraineni cu brațele deschise când a venit la luptă. „Au fost atât de fericiți că suntem aici”, a spus Wali. „Parcă eram prieteni de mult timp”.