Cea mai recenta inventie a propagandei ruse: Ucraina foloseste pasari migratoare pentru a trimite „arme biologice” in Rusia

Ministerul rus al Apararii raspandeste noi informatii „false” fara temei despre dezvoltarea armelor biologice in Ucraina

pentru a fi distribuite in Rusia prin lilieci si pasari migratoare.

Sursa : Presa de stat rusa RIA Novosti, potrivit Kyiv Independent.

Detalii: Scenariul fals al Ministerului rus al Apararii sustine, fara a furniza dovezi, ca fortele de ocupatie ruse au

„demascat” un proiect secret UP-5 in Ucraina. Ei spun ca laboratoarele din Kiev, Harkov si Odesa au studiat posibilitatea raspandirii unor virusuri deosebit de periculoase prin pasarile migratoare.

Se pare ca din cauza pasarilor, dezvoltatorii de arme biologice au sperat sa raspandeasca tulpina de gripa H5N1 „cu o rata

a mortalitatii de 50%” si boala Newcastle. Scenariul fals mai mentioneaza ca rusii ar fi expus planurile de a folosi doua specii de pasari, a caror ruta de zbor pentru iarna trece prin teritoriul Rusiei.

In plus, Ministerul rus ar fi „expus” planuri pentru proiectul R-781, in care virusurile urmau sa fie purtate de lilieci.

Ministerul rus al Apararii a distribuit harti si texte, inclusiv stema SUA si fotografii cu pasari. Potrivit rusilor, ei ar fi prins pasari infectate eliberate din asa-numita „Rezervatie Herson” din regiunile Ivanovo si Voronezh.

Potrivit Rusiei, intr -un alt scenariu fals, in 2022 americanii ar fi planificat experimente in laboratoarele ucrainene pe lilieci, pasari si reptile pentru a incerca sa le faca purtatori de antrax si pesta porcina africana.

„Potrivit documentelor, in Ucraina, in 2022, partea americana a planificat sa efectueze experimente asupra agentilor patogeni la pasari, lilieci si reptile, apoi sa treaca la cercetarea posibilitatii ca acestia sa transmita pesta porcina africana si antraxul”, a spus purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, Igor Konasenkov, potrivit Newsweek.

„Dupa cum arata documentele, la laboratoarele biologice create si finantate in Ucraina, s-au desfasurat experimente cu mostre de coronavirus la lilieci. Scopul acestui si al altor studii biologice in Ucraina finantate de Pentagon a fost crearea unui mecanism de raspandire ascunsa a agentilor patogeni mortali”.

O serie de oficiali americani au negat acuzatiile din partea Rusiei ca SUA opereaza in laboratoare din Ucraina.
Intr-o declaratie, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat ca Kremlinul „raspandeste in mod intentionat minciuni directe” prin afirmatiile sale ca SUA si Ucraina lucreaza impreuna pentru a crea arme biologice.

„Aceasta dezinformare rusa este o prostie totala si nu este prima data cand Rusia a inventat astfel de afirmatii false impotriva unei alte tari”, a spus Price. „De asemenea, aceste afirmatii au fost dezmintite in mod concludent si in mod repetat de-a lungul multor ani”.