Ce salariu are Marian Godină, după 16 ani de vechime în Poliție

Cel mai cunoscut polițist din România, Marian Godină, a dezvăluit ce salariu câştigă după 16 ani de activitate în Poliţia Română. Pe lângă salariu, poliţistul braşovean câştigă şi sporuri.

Polițistul-vedetă Marian Godină a mărturisit, într-o postare pe blogul său, care au fost veniturile sale primite de la

Poliţia Română în ultima lună. Potrivit declarațiilor lui Godină, salariul său nu a depășit 3.700 lei.

Marian Godină: Acești bani nu i-aş fi luat dacă nu aş fi lucrat sâmbăta şi duminica
„Şi ca să nu vă mai ţin în suspans, pentru luna ianuarie, am încasat un salariu de 3.689 de lei, din care 872 de lei îi reprezintă orele de weekend, adică bani pe care nu i-aş fi luat dacă nu aş fi lucrat sâmbăta şi duminica. La suma de 3689 de lei s-a adăugat norma de hrană în valoare de 1002 lei şi norma de echipament (care va fi tăiată) în valoare de 262 de lei. Deci 3689+1002+262=4953 de lei (total pe card). Pentru acurateţe, spre sfârşitul lunii ianuarie, de prin 22 ianuarie, cred, am intrat în concediu, astfel că salariul ar fi fost cu vreo 100-150 de lei mai mare pentru cele câteva zile în care am fost în concediu”, ascris Godină aici.
Potrivit polițistului ajuns scriitor, oamenii sunt interesați foarte mult de salariile altor categorii profesionale, diferite de cele din care fac ei parte. „Oamenilor le plac comparațiile și consideră mai mereu că alții au salarii nemeritate, prea mari față de ale lor, ei muncesc mai mult și mai greu pe mai puțini bani”.

Cunoscutul poliţist a dezvăluit şi ce salariu primeşte un poliţist începător. Cei care lucrează şi în weekend pot câştiga 3.500 de lei în fiecare lună, însă ceilalţi doar 3.000 de lei.

„Concediul l-am prins mai mult în luna februarie, deci în martie voi lua salariul mult mai mic. Ţinând cont că am 15 ani vechime şi gradul profesional de agent şef (4 trese) şi ăsta e salariul meu, probabil că la început, fără vechime, vă veţi apropia de vreo 3500 de lei salariu, dacă aveţi norocul să lucraţi şi weekend-uri. Dacă veţi lucra numai de luni până vineri, în jur de 3000 de lei”, a precizat Godină.

Marian Godină a făcut şi câteva precizări despre meseria sa. Braşoveanul spune că cei care îşi doresc să intre în Poliţia Română nu mai au bariere de vârstă, înălţime, sex. În schimb, spune el, e practic imposibil ca cineva să fie angajat pe pile.

„Eu știu cum e să fii polițist și știu destul de bine, după ce am petrecut aproape 16 ani în Poliția Română. În primul rând, cel mai important e să îți placă ceea ce faci. Doar că, odată cu înaintarea în vârstă, trecerea prin diferite etape ale vieții și evoluția ta ca individ, remunerația primită lunar capătă treptat un loc din ce în ce mai important ajungând chiar să surclaseze importanța plăcerii față de ceea ce faci. Cu alte cuvinte, la un moment dat nu te mai poți motiva amăgindu-te că faci ceea ce îți place dacă satisfacția financiară e inexistentă.”, a precizat Godina pe blogul propriu.

Marian Godină: Veți avea ocazia să aflați cum e să vă treziți brusc „șpăgar”, „leneș” și „burtos”
„Așadar, pentru un salariu mare, o pensie „specială”, multe beneficii, viața la stat și ce mai citiți prin presă, îi invit pe doritori să aplice”, mai spune Marian Godina.

El scrie că ar fi foarte curios să le afle părerea după ce vor lucra efectiv câteva luni. Ar fi probabil și o metodă bună de a forma o Poliție așa cum ne-o dorim, fără „burtoși”, „șpăgari”, „leneși”.

„Eu zic să nu mai stați pe gânduri. Și nu sunt deloc ironic. Dacă vă atrag meseria asta, salariul, pensia, norma de hrană, banii de echipament, nu văd de ce ați mai ezita. Veți avea ocazia să aflați cum e să vă treziți brusc „șpăgar”, „leneș” și „burtos”, dar veți trece peste”, glumește polițistul cu talent la scris.