Ce salarii au angajații Dedeman în anul 2022.

Dedeman este una dintre cele mai profitabile companii din România, iar patronii ei, frații Paval, unii din cei mai bogați români.

Acum vine întrebarea cea mai importantă, ce salarii oferă Dedeman angajaților, în condițiile în care este una dintre cele

mai de succes afaceri românești, cu profituri uriașe. Numai în anul 2020 compania a avut o cifră de afaceri de aproape 1,9 miliarde de euro cu un profit de 293.000.000 de euro.

Câți bani câștigă lunar angajații Dedeman

Dedeman are aproximativ 12.000 de angajați la ultima numărătoare și 56 de magazine în toată țara (7 doar în București).

Majoritatea salariaților Dedeman sunt consilieri de vânzări, iar salariul lor este de 3.000 de lei în orașele mici

(Ploiești, Brăila sau Slobozia), respectiv 4.100 de lei în orașele mari (București, Cluj, Timișoara).

În condițiile în care majoritatea angajaților sunt consilieri vânzări, putem spune că salariul mediu la Dedeman se învârte

în jurul acestor sume. Dar câți bani câștigă restul angajaților la Dedeman. O persoană care lucrează la call-center ia 2100 de lei, în timp ce o casieră poate ajunge și la 4300 de lei pe lună.

Ce salarii au șefii de la Dedeman

Conform informațiilor noastre obținute de la angajații Dedeman, șefii sunt răsplătiți foarte bine financiar. Spre exemplu, un șef de raion ajunge la 6.000 de lei pe lună, la care se adaugă și bonuri de masă (20 de lei pentru fiecare zi lucrată). Și șefii de tură primesc un salariu asemănător.

În schimb, directorii de unitate, practic șefii magazinelor, au salarii ce depășesc 30.000 de lei lunar, plus bonusuri de performanță. Fiind una dinre cele mai mari companii din România, Dedeman poate oferi salarii mai competitive decât adversarii direct: Brico Depot sau MatHaus.

Cine sunt frații Pavăl, patronii Dedeman

Compania Dedeman i-a făcut pe frații Pavăl să devină unii dintre cei mai bogați Români. Potrivit revistei TOP 300 Capital, realizat în anul 2020, frații Pavăl l-au întrecut pe Ion Țiriac. Cei doi având o avere estimată la 2 miliarde de euro. Adrian și Dragoș Pavăl au început cu un mic magazin de bricolaj în anul 1992, în Bacău. Timp de 6 ani au crescut afacerea și au deschis alte magazine în Bacău și în orașele din apropiere. Andrei și Dragoș Pavăl fac parte dintr-o familie cu 8 frați și toți 8 lucrează în cadrul aceleiași companii.

„Eu sunt în firmă până la 9-10 seara în general, fratele meu stă chiar și mai mult. Încă de la început am gândit împreună această afacere. Suntem firi diferite, dar ne completăm foarte bine (…) Nu ne asociem, în general, cu nimeni din afara familiei”, spune Adrian Pavăl.