Ce s-a întâmplat ieri la locul tragediei:

Au trecut cinci ani de când Elena Diana Gugulică a fost ucisă în Parcul Copou. Eduard Perju, un puști ce îi era iubit, a sugrumat-o, apoi a plecat de la locul crimei ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Frumoasa elevă nu a avut nicio șansă să scape. Anii au trecut, Perju este în penitenciar, iar ghinionul l-a lovit pe tânărul teribilist, pierzându-și tatăl. Totul este însă în zadar, familia Dianei a trecut și trece prin momente crunte.

Acum cinci ani crima a fost semnalată de o femeie care s-a așezat pe o bancă aflată la marginea Parcului Copou. Se întâmpla pe 28 februarie, în jurul orei 15:30. Cadavrul era întins la poalele unui copac și avea strâns la gât un colier alb din plastic (folosit la blocarea capacelor de roți pentru

mașină). În câteva ore, polițiștii au aflat de la o colegă a fetei ca Diana urma să se întâlnească în acea zi cu fostul ei prieten, Perju. Aceasta a fost și cheia prinderii criminalului.
La finele anului trecut, pe rolul instanței a ajuns o contestație la executare care ar fi fost

formulată de Perju, care este încarcerat în Centrul de Detenție Tichilești. Numai că, în fața instanței, avocatul care îl reprezintă pe Perju a precizat că acesta din urmă nu a formulat el cererea.

La rândul său, procurorul a cerut același lucru, și anume să se constate că solicitarea este inadmisibilă.

Prin centrele de detenție, este o practică potrivit căreia unii deținuți fac cereri în numele colegilor, pentru ca aceștia să fie duși la instanță, iar, între timp, bagajele sau bunurile să îi poată fi verificate de către inițiatorii acțiunilor respective. Amintim că, în urmă cu aproximativ cinci ani, asasinul din Parcul Copou, Eduard Perju, a fost condamnat definitiv la 15 ani de pușcărie, pentru omor calificat.

În cimitirul din Horpaz, un adevărat monument a fost ridicat în memoria ei. Acolo, lumânările nu se sting niciodată, iar dacă lacrimile pe care toți le varsă ar fi fost adunate, cu…