Ce riscă persoanele nevaccinate împotriva Covid-19. Autoritățile sunt în alertă maximă

ei care decid să nu se vaccineze împotriva Covid-19 riscă destul de mult. De câteva săptămâni, tulpina Delta a început să facă tot mai multe victime printre persoanele infectate cu noul coronavirus.

Statistica bazată pe cazurile „Delta” dau fiori autorităților, iar printre cei care atrage atenția că nu este de glumit cu această tulpină se regăsește și Răzvan Cherecheș.

Medicul Răzvan Cherecheș chiar a postat pe contul de Facebook o „alertă” referitoare la cazurile pacienților infectați cu tulpina Delta.

De ce este important să te vaccineze
În timp ce tulpina Delta se răspândește în mare viteză și face tot mai multe victime, specialiștii au observat că persoanele vaccinate împotriva Covid-19 fac o formă mai ușoară a bolii, prezentând simptome moderate. Însă, pentru România, în viitorul apropiat situația ar putea fi cu adevărat dramatică deoarece procentul de vaccinare este unul extrem de scăzut.

Pe pagina sa de Facebook, medicul Răzvan Cherecheș a postat o statistică îngrijorătoare. Israel este printre țările în care vaccinarea a ajuns la peste 60% din populație, însă, chiar și așa, numărul de cazuri pozitive a început să crească de câteva zile tocmai din cauza noii tulpini Delta. În același timp, Tel Avivul nu riscă să ajungă iar la o criză sanitară fiindcă majoritatea persoanelor vaccinate au făcut forme ușoare ale bolii.

Numărul de cazuri noi a început să crească în Israel, datorită tulpinii Delta. Datorită faptului că peste 60% din populația adultă din Israel este complet vaccinată, numărul de internări și decese nu a crescut. Cazurile noi au simptome ușoare sau moderate. Atunci când tulpina Delta va deveni majoritară și la noi (cel mai probabil din august încolo), cei nevaccinați vor fi loviți puternic. Vom vedea o creștere a numărului de internări și decese din rândul populației nevaccinate. Singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta este vaccinarea!”, scrie Răzvan Cherecheș pe Facebook.