Ce este ”Operațiunea Forth Bridge

Ce este ”Operațiunea Forth Bridge”?

Casa Regală a întocmit un protocol riguros, iar însăși Regina Elisabeta va avea de făcut câteva lucruri.

Ce este ”Operațiunea Forth Bridge”
Moartea prințului Philip a venit ca un nor de tristețe peste Marea Britanie. Începând de vineri dimineața când s-a aflat vestea tragică, Casa Regală a început ”Operațiunea Forth Bridge”. Acesta presupune respectarea unui protocol bine stabilit ce se va aplica la funeraliile și după înmormântarea celui mai longeviv consort al Marii Britanii.

Evenimentele care urmează după decesul Prințului Philip poartă denumirea de „Operațiunea Forth Bridge” și presupune aplicarea unui protocol bine stabilit încă de dinaintea decesului consortului. Echipa Casei Regale a Marii Britanii s-a pregătit din timp pentru acest eveniment nefericit, prințul Philip având deja venerabila vârstă de 99 de ani.

Denumirea operațiunii provine de la un pod situat între regiunile scoțiene Edinburg și Fife, numele de cod ce a anunțat moartea Ducelui fiind „Foth Bridge is down!”. Astfel, operațiunea presupune mai multe activități ce trebuie întreprinse atât de angajații statului, cetățeni, cât și de însăși Regina Elisabeta a II-a.