Ce a scris Gheorghe Dincă în biletul pe care l-a trimis familiei Melencu: „Am fost obligat să mint”

La mai bine doi ani de la dispariția Luizei Melencu, familia fetei nu și-a pierdut speranța că aceasta este încă în viață.

Aceștia au primit recent o scrisoare care ar proveni de la Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că le-a ucis în 2019 pe cele două adolescente, pe care le-a luat la ocazie în Caracal.

„Am fost obligat să mint”, este biletul scris de mână pe care familia Melencu l-a primit, potrivit EVZ.

Monica Melencu, mama Luizei, este convinsă că provine chiar de la Gheorghe Dincă, deoarece scrisul este același cu cel din dosarele poliției. Mai mult, Dincă le-ar fi spus părinților fetei că adolescenta nu a fost omorâtă, ci a fost răpită.

Inițial, Dincă a spus că a omorât-o pe Luiza Melencu, dar și pe Alexandra Măceșanu, iar apoi și-a schimbat din nou declarațiile. Acesta susține însă acum, cu tărie, că nu a ucis-o pe Luiza și că fata a plecat în viață din locuința lui, mai scrie sursa mai sus citată.

„Dincă nu e criminal, nu a omorât pe nimeni, este un traficant de persoane, face parte dintr-o anumită rețea. În această situație, cineva trebuia să plătească, adică cel mai slab: Dincă. Se știa că era chiar monitorizat. Dincă nu le-a omorât pe fete, le-a luat și le-a traficat. Avem convingerea că am fost mințiți, am fost trădați, instituțiile statului, în loc să-și facă datoria, au avut interesul să acopere rețea de traficanți de persoane”, a afirmat bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache.

Un nou termen pe 8 septembrie
Următorul termen în dosarul Caracal este pe 8 septembrie. Mai mult, avocata familiei Melencu, Carmen Obîrșanu, a precizat pentru Gândul.ro că la acest termen va fi audiată o prietenă a Luizei, dar și jurnalistul Ovidiu Zară.

Gheorghe Dincă, trimis în judecată de un an şi jumătate
Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorge Dincă în 10 ianuarie 2020, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, este acuzat de viol.